vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
vit check Enkel och trygg betalning klarna logo
vit check Störst i Norden på partyprylar vit krona
vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo

Sjöjungfru Kalas

En sjöjungfru är en mystisk och lite hemlighetsfull varelse. Långt nere i djupet simmar hon runt. Huvudet och kroppen ser ut som en människa men från midjan och ner är hon en fisk. På engelska heter sjöjungfru mermaid. Mere betyder hav och maid betyder flicka, alltså havsflicka eller sjöjungfru. Visste du att det har funnits berättelser och myter om sjöjungfrur i flera tusen år, och inte bara hos oss utan i hela världen? Men den kanske mest kända sjöjungfrun av alla är nog ändå hon från boken Den lilla sjöjungfrun av H.C. Andersen. Och såklart Ariel från Disneys film Den lilla sjöjungfrun. Ja, Ariel är faktiskt baserad på Andersens saga. Men nu ska vi inte bara prata om olika sjöjungfrur, vi ska prata om kalas med sjöjungfrutema. För om det är något som vi är riktigt bra på så är det kalas!

Ett kalas med sjöjungfrutema är mycket uppskattat. Börja att sätta en kalasstämning redan när du skickar ut inbjudningskorten. Vill du verkligen överraska dina gäster kan du lägga ner en snäcka eller kanske en ballong med en sjöjungfru på i kuverten. När inbjudningskorten är klara är det dags att börja tänka på dekorationerna. Vi har samlat ihop ett stort utbud av olika festdekorationer med sjöjungfrutema. Här finns bland annat ballonger, girlanger, konfetti, skimrande draperier och swirls, men också allt du behöver för att duka upp ett havsinspirerat kalasbord. Du kan till exempel välja snygga papptallrikar, pappmuggar, servetter och tårtdekorationer – allt i fina blåa och gröna nyanser och dekorerade med små sjöjungfrur, snäckor och sjöstjärnor.

Har du nu hittat allt du behöver för att skapa en fantastisk undervattensmiljö? Perfekt, då är det dags att snacka maskeradkostymer. Självklart har vi en mängd olika sjöjungfrudräkter så att du kan bli en sjöjungfru för en dag eller en kväll. Skulle du inte vilja komma utklädd till en sjöjungfru kan du förstås välja att klä ut dig till havsguden Poseidon eller helt enkelt komma som en sjöman. Eller varför inte en krabba eller en fisk?

En fiskdamm är nästan ett måste på ett sjöjungfrukalas. Fyll kalaspåsar med motiv av söta sjöjungfrur med godis och låt alla dina gäster fiska och hoppas på tur. Du kan också förbereda en havsinspirerad skattjakt. Det passar extra bra om barnen på kalaset är lite äldre. Gör en riktigt klurig skattjakt så blir det extra spännande att hitta skatten. Pyssla och måla brukar också vara en uppskattad aktivitet. Kanske kan du låta alla dina gäster måla och dekorera ett snäckskal också. Glitter och pennor hittar du här! När alla är hungriga är det dags att bjuda till bords. Dekorera gärna maten eller tårtan med dekorationer som ser ut som fiskar, sjöhästar och delfiner.

Som du märker har vi allt du behöver till ditt sjöjungfrukalas här hos oss på Partykungen. Du har alltså hittat helt rätt! Du beställer enkelt online till riktigt bra priser och vi skickar din beställning med en snabb leverans. Lycka till med sjöjungfrukalaset!
Läs mer