Spegelbollar

Vilken låt börjar spela i ditt huvud när du tänker på spegelbollar? Vi här på Partykungen tänker direkt på John Travoltas sexiga moves, till tonerna av Bee Gees Stayin’ alive, på ett blinkande dansgolv med en glittrande spegelboll i taket. För visst var spegelbollarnas högsäsong under 70-talet, men det finns ingenting som tyder på att de någonsin kommer att gå ur tiden. Spegelbollar såg förresten dagens ljus, eller ska vi säga nattens mörker, redan på 1920-talet. Men då snurrade de inte till tonerna av Bee Gees! Även idag behöver du inte begränsa användandet av spegelbollar till dansgolvet, varför inte hänga en i taket i din butik för att ge dina kunder ett intressant första intryck?

Spegelbollar kallas även för discokulor eftersom det var på disco de blev så omåttligt populära. Nu kan du göra ditt eget disco hemma i vardagsrummet! Vi har allt du behöver för att skapa rätt stämning, eller musiken får du i och för sig fixa själv. Spegelbollar funkar lika bra till tonerna av Boney M som till Rihanna, det lägger inte vi oss i!

För bästa effekt bör du fästa spegelbollen i taket, då hamnar den i blickfånget och får allas uppmärksamhet. Spegelbollar är snygga som de är, du behöver egentligen inget mer än just själva bollen. Om du däremot vill skapa en äkta discokänsla krävs det en del tillbehör. Det första är en spegelbollsmotor. Du fäster spegelbollen i motorn, som sedan får bollen att rotera. Snyggt förstås, men för att verkligen få till helheten behöver du även en lampa som riktas mot bollen! Vi har smarta spotlights och minilampor som är gjorda just för att riktas mot spegelbollar. När ljusstrålen träffar speglarna reflekteras ljuset och det skapas små solkatter runt om i hela rummet. I och med att spegelbollen roterar (med hjälp av motorn) så dansar solkatterna över väggar och tak i hela rummet. Om du väljer en spotlight som kan ändra färg, eller väljer en färgad glödlampa kommer reflektionen från spegelbollen också ha denna färg. Det är viktigt att lampan du väljer går att rikta rakt mot spegelbollen, det funkar alltså inte med allmänbelysning.

Om du ska ordna en fest vill du antagligen att den ska bli en snackis och något som folk tar upp som gamla goda minnen när gänget ses igen efter 10 år. Med god planering och vår hjälp blir det lätt som en plätt. Du kan till exempel välja att satsa rejält på discotemat genom att göra det till en disco-maskerad, där spegelbollar i taket och blinkande spotlights blir kronan på verket. Ett annat alternativ är att köra utan maskeradtema och bara lägga energi på själva dekorationerna. Våra spegelbollar, motorer och minilampor är superenkla att ta med sig och att montera. Om du har hyrt en lokal kan du med andra ord göra om lokalen till Studio 54 i ett nafs. Dekorera lokalen med läckra folieballonger som också kommer reflektera ljuset på ett snyggt sätt. Om det är en födelsedag som ska firas är fortfarande spegelbollar ett måste för dansgolvet, men du kan pimpa väggar och möbler med serpentiner och girlanger istället.
Läs mer
5 träffar