Hem
Teman Högtider Surströmmingsskiva

Surströmmingsskiva

När det vankas surströmmingspremiär, kring den tredje torsdagen i augusti, är det många som slickar sig om munnen, men kanske ännu fler som rynkar på näsan. Ja, den där stackars sura strömmingen. Vissa hatar den, andra älskar den. Men om du hör till den senare kategorin har du förmodligen redan din lilla ritual kring intagandet – och det är just det som är knepet för att lära sig att gilla surströmming. Att äta den på rätt sätt.

Surströmming avnjuts bäst i måttliga mängder, exempelvis i en mumsig tunnbrödsklämma tillsammans med smarriga tillbehör och goda drycker. Klassiska gottigheter som alltid bör dukas upp på en traditionell surströmmingsskiva är hårt och/eller mjukt tunnbröd, smör, kokt mandelpotatis, rödlök, gräddfil eller messmör och dill. Servera gärna med snaps och öl, alternativt svagdricka/must – eller som många föredrar, mjölk. Och sist men inte minst – krydda med gott sällskap och en skön atmosfär. Det är den ultimata kombinationen som gör surströmmingsskivan till årets höjdpunkt i många svenska hem.

Hos Partykungen finns allt du behöver för att fixa en lyckad surströmmingsskiva! (Förutom strömmingen förstås.) Här hittar du både praktiska engångsartiklar och snygga dekorationer som höjer feststämningen. Vi har även kompletta engångskit med servetter, papperstallrikar, muggar, snapsglas, plastgafflar, knivar och smarta plastdukar som skyddar bordet från stinkande stänk.
Läs mer