Utstickare

Vem älskar inte en god kaka till eftermiddagsfikat eller till födelsedagskalaset? Det finns verkligen småkakor för alla smaker. Har du en favorit? Kanske en kaka med choklad i eller en kaka med färgglatt strössel? Och glöm inte bort pepparkakan! Visst längtar men efter pepparkakor när julen börjar närmar sig?

För att kunna baka fina kakor behöver du en eller flera utstickare. Det är nämligen inte så lätt att forma snygga kakor och olika figurer med en kniv. Nej, du behöver en utstickare, eller en kakform som det också kallas, som du enkelt kan stansa ut kakorna med. Det finns utstickare i alla möjliga storlekar och former. Vad sägs om en rund form till exempel? Perfekt när du vill baka klassiska runda kakor eller när du vill ha exakt lika stora kakor för att sätta ihop dem med lite smarrig fyllning.

Det finns också utstickare formade som bokstäver och siffror. Med kakformar som ser ut som bokstäver eller siffror kan du baka egna bokstavskex och sedan kan du forma ord och namn. Det blir en roligt detalj på födelsedagskalaset eller nyårspartyt. Men utbudet av kakformar stannar inte där! På Partykungen hittar du stora och små kakformar, roliga kakformar, juliga formar, djurformar och massor av andra utstickare. Det finns faktiskt kakformar för alla tillfällen.

Planerar du en babyshower kan du till exempel baka kakor formade som små babyfötter, som små nappflaskor eller som små skallror. Till konfirmationen kan det passar finfint att baka kakor som ser ut som kors. Det finns också kakformar med djurfigurer, instrument, fordon, verktyg, rymd- och halloweentema. Glöm inte heller bort några stansar till julens pepparkakor! Hjärtan och stjärnor är klassiska former på pepparkakor men du kan också välja utstickare som ser ut som jultomtar, snögubbar eller julgranar. Om du vill kan du också göra ett hål i kakorna innan du gräddar dem och sedan dra igenom ett vackert rött band. Häng sedan upp pepparkakorna i ett fönster eller i julgranen. Det skapar en härlig julstämning! Du kan också använda utstickare och stansa ut motiv i till exempel sockerpasta, marsipan eller pajdeg.

Det är roligt att baka kakor och ännu roligare blir det med utstickare. Då får du nämligen perfekta kakor varenda gång. Baka gärna tillsammans med barnen. Du kanske får hjälpa till att kavla ut kakdegen men att stansa ut kakorna brukar barnen klara alldeles själva. Varför inte baka tillsammans på kalaset? Låt dina gäster vara med och stansa ut kakorna. De får välja kakform och när kakorna är bakade och har svalnat kan ni också dekorera dem med glasyr och kanske ett vackert strössel innan det är dags att smaka och mumsa upp alla kakorna.

Har du blivit riktigt baksugen nu? Vi trodde nog det! Beställ de stansar du önskar direkt i Partykungens webbshop, alltid till riktigt bra priser och med snabba leveranser.
Läs mer