Vinjäst

Drömmer du om en egen vingård ute på den italienska landsbygden? Vill du vandra runt bland vinrankor om dagarna och njuta av dina egna, exklusiva viner om kvällarna? Partykungen kan tyvärr inte erbjuda dig en italiensk vingård, men vi kan däremot hjälpa dig att starta upp en egen vintillverkning! Att jäsa eget vin är både godare och lättare än många tror. Med rätt utrustning och lite övning kan du tillverka hemmagjort vin på ett smidigt sätt, och samtidigt njuta av att få skapa dina egna, skräddarsydda vinsorter. På Partykungen hittar du alla de viktigaste ingredienserna som du behöver för att skapa en smaksensation för både dig och dina vintokiga gäster.

Om du väljer att tillverka vin hemma med hjälp av en vinsats hoppar du över flera komplicerade instruktioner och tidskrävande processer, och tar istället fram ett smarrigt vin utan att behöva anstränga dig särskilt hårt. Vinjästen lägger grunden för ditt goda, hemgjorda vin och på Partykungen kan du välja bland flera olika sorter. Föredrar du portvin, champagne eller bordeaux? Med lite hjälp från oss på Partykungen kan du tillverka vilken vinsort du vill. Vi erbjuder en mängd olika vinjästsorter från Hisab/Joker – vår främsta leverantör av bar- och hembryggningsgrejer. Här finner du exempelvis Edelmans vinjäst i 11 olika smaker/sorter som hjälper dig att tillverka allt från sherry till steinberger och bourgogne. Med en ynka förpackning vinjäst från Edelmans kan du göra hela 30 liter vin.

Andra jässatser i vårt sortiment hjälper dig att tillverka lyxig vermouth, men också starkvin med persika- eller körsbärssmak. Här hittar du även en jässats som låter dig brygga din egen, välsmakande kir. Låt dina gäster (eller åtminstone deras smaklökar) resa till vackra Frankrike för bara en kväll! Om du hellre vill brygga lättviner av det röda eller vita slaget erbjuder vi flera jässatser från den pålitliga tillverkaren Falcon Crest. Tillverka ditt eget, smarriga vitvin att servera till fisk- och skaldjursmiddagarna eller njuta av på verandan under ljumna sommarkvällar. Röda lättviner passar i sin tur perfekt till en god köttbit eller framför brasan på mörka höst- eller vinterkvällar. De olika jässatserna för rött och vitt vin innehåller alla kemikalier du kan tänkas behöva för att få ett perfekt resultat. Vi har även turbojäst av olika slag för dig som har extra bråttom!

Har du skördat en stor mängd bär eller frukt från din egen trädgård? Partykungen erbjuder även en jässats som kan användas för att tillverka eget fruktvin. Mosa din skörd och skapa ett delikat vin som är helt anpassat efter din egen smak. Att göra sitt eget vin hemma är både billigare och mer intressant än att gå till Systembolaget, det kan vi lova. Upptäck Partykungens generösa sortiment och förvandla hemmet till en italiensk vingård där ingen annan än du själv är vingårdschef!
Läs mer