50-Tals Kläder

Vid skivspelaren står Elvis och Marilyn och skrattar flirtigt medan de försöker komma överens om en låt att dansa till. På dansgolvet står nu gänget av Rockabillys och diskuterar det senaste avsnittet av Andy Pandy som sändes tidigare under dagen. Samtidigt klättrar Sandy med sitt blonda hår och svarta dräkt upp på baren, hon vill fortsätta dansa! Hon ropar till Elvis och Marilyn att de måste bestämma sig, och snart strömmar tonerna från Jailhouse Rock ur högtalarna. Det verkar som att Elvis vann debatten med sin charm. Dansgolvet fylls, musiken pumpar och det är inte en enda person som står still på den här festen. 50-talet – what a time to be alive!

Vankas det fest med 50-talstema? På den här festen är femtiotalskläder i form av svängiga kjolar, avslappnade kostymer, åtsittande jeans och tuffa bikerjackor ett måste! På 1950-talet hade Rockabilly-musiken sina golden days, Elvis Presley var mångas stora idol och ungdomskulturen blomstrade. Vill du förvandlas till vackra Marilyn Monroe, rockkungen Elvis Presley eller någon av de ikoniska karaktärerna från storfilmen Grease? På Partykungen finner du ett stort utbud av maskeradkläder à la 50-tal som garanterat får dig i rätt mood inför temafesten.

Filmen Grease kom förvisso ut på 70-talet, men den utspelade sig faktiskt på 50-talet. Sandys svarta, tighta outfit och stora blonda lockar i slutet av filmen är ikonisk för årtiondets coola greaser-kultur. Hos oss kan du såklart hitta en dräkt som ger dig helt rätt Sandy-look för 50-talsmaskeraden – visa att du är en tuff och självsäker tjej som aldrig ska ta skit igen! Om du dras mer till John Travoltas look i filmen kan du istället investera i den legendariska T-birds-jackan som enkelt kan matchas med en vit t-shirt och tighta jeans för att ge dig en komplett utklädnad. En annan 50-talsikon är den vackra modellen, artisten och skådespelerskan Marilyn Monroe. Vi erbjuder dräkter som förvandlar dig till ett blont bombnedslag som får gästerna att tappa hakan när du gör entré på festen! Diggar du Monroe-looken men är bjuden på en fest där skrämmande dräkter är ett krav? Not to worry, såklart erbjuder vi även en zombiedräkt i sann Marilyn Monroe-anda.

En 1950 tals-maskerad är inte fulländad utan Elvis Presley som omsvärmas av tuffa Rockybilly-tjejer. Svida om till en skimrande guldkostym eller rocka loss på dansgolvet i den klassiska American Eagle-jumpsuiten. Har du turen att gå på 50-talsmaskerad som Elvis Presleys dejt? Då erbjuder vi massor av Rockabilly-kläder som ger dig det perfekta looken när du snurrar runt till de medryckande raderna "you ain't nothin' but a hound dog..." Här finner du prickiga Rockabilly-kjolar i gult, svart, vitt eller rosa med precis rätt volym för en rockabilly-maskerad! Om du istället känner för att anamma rollen som en mopedåkande Rockabilly-tjej på 50-talets gator erbjuder vi en praktiskt utstyrsel där mopeden faktiskt sitter fast i själva klänningen. Mopeden är givetvis skrikande rosa! Utforska Partykungens breda utbud av 50-talsmaskeradkläder och hitta den rätta utstyrseln för dig.
Läs mer