Hem
Teman Festteman 90-talsfest

90-talsfest

Växte du upp under 90-talet så kommer du att älska alla våra dekorationer, maskeraddräkter och accessoarer i 90-talstema och om du inte växte upp under 90-talet så kommer du att gilla dem i alla fall. 90-talet var ett ganska spretigt decennium, det var liksom härligt och gräsligt på samma gång, så det finns något för alla. Planerar du en fest eller en maskerad med 90-talstema så är det med andra ord här hos oss på Partykungen du ska börja. Välkommen!

Hur klädde man sig då på 90-talet? Ja, som sagt var allt lite spretigt men stora bylsiga collegetröjor med tryck på fungerar bra och cykelbyxor med en stor skjorta med ett löst hängande skärp var också populärt. Lågt skurna jeans, t-shirt under en klänning med tunna axelband, jazzbyxor och magtröjor fungerar också toppenbra. Men inga kläder utan accessoarer och på 90-talet var accessoarerna viktigare än någonsin. Choker-halsband, bandanas, färgade solglasögon och armband är några saker som var riktigt trendiga på 90-talet. Och pratar man 90-talet så måste man faktiskt också prata om frisyrerna och här var det verkligen spretigt som gällde, ju spretigare desto bättre. Snåla med andra ord inte med hårsprayen! Har du kvar en gammal våffeltång hemma så är det nu du ska plocka fram den och alla killar kan satsa på en mjuk pottfrisyr, blonderade slingor eller en klassisk hockeyfrilla. Köp en cool peruk i 90-talstema här på Partykungen så går det snabbt och smidigt att fixa förvandlingen. Självklart hittar du också massor av olika maskeradkostymer och accessoarer här.

Musikvalet är viktigt för att skapa rätt stämning på festen. På 90-talet lyssnade man på bland annat Spice Girls, Take That, Backstreet Boys och Nirvana. Vill du spela svensk musik kan du satsa på till exempel Dr Alban, Ace of Base och Roxette. Gör helt enkelt en spellista som får gå hela kvällen. Och du, vill du verkligen ge dina gäster en nostalgitripp så ska listan vara precis som det mycket populära radioprogrammet Tracks. Varje vecka listades de största hitsen i programmet och alla musikintresserade satt framför sina radioapparater och lyssnade.

Ska du bjuda på mat så passar till exempel taco bra att bjuda på. Du kan också svänga ihop en wook med nudlar eller en pastasallad. Till dessert passar det perfekt att bjuda på en cheescake eller på en gino. Kommer du ihåg gino? Ugnsgratinerad frukt med vit choklad på som serveras med glass eller grädde! En superefterrätt faktiskt!

Beställ allt du behöver till 90-talsfesten – dekorationer, maskeradkläder och accessoarer –här hos oss på Partykungen. Vi erbjuder ett stort sortiment, låga priser och snabba leveranser och allt beställer du enkelt och smidigt online. Visst låter det toppen? Lycka till med kalaset!
Läs mer