Choklad

I slutet av sommaren 1502 kastade fyra karaveller ankar på en ö utanför Honduras nordkust. Plötsligt flöt en fyrtio meter lång "handelskanot" förbi som paddlades av slavar, och Christofer Columbus valde att beslagta den. Handelskanoten visade sig komma från Yucatánhalvön och var fullproppad med bomullstyger, kopparvaror och något slags skräp som de ovetande spanjorerna trodde var mandlar. Ganska snart visade det sig att mandlarna egentligen var kakaobönor, vilket gjorde Columbus till den första europé som fick bekanta sig med chokladens råvara.

Över 500 år senare är chokladen en av de mest sålda godissorterna världen över! Läckerheten har sedan Columbus upptäckt gått från att serveras som dryck, till att serveras som chokladkorvar och bittra chokladkakor till att idag säljas i oändliga former med en himmelsk, söt smak. Partykungens utbud av choklad består av över 500 artiklar som passar perfekt till kalas, fester eller bara en helt vanlig lördagskväll framför teven. Klicka hem amerikansk, svensk, italiensk, finsk, tysk eller varför inte schweizisk choklad från oss på Partykungen och njut av att slippa trängseln i godisbutiken! Här får du dessutom ett betydligt roligare och bredare utbud än vad du får i affären.

Ska du ställa till med barnkalas och planerar att underhålla de inbjudna barnen med fiskedamm? Då passar det ju utmärkt att klicka hem godiset till godispåsarna i samma veva som du köper hem kalasets dekorationer, dukningsgrejer och maskeraddräkter. I vårt utbud av choklad hittar du till råga på allt chokladbitar som kan passa temat på kalaset! Kanske chokladpengar med LOL-tema eller chokladägg med Madagaskar-, Blaze-, Hot wheels- eller Paw Patrol-tema? Såklart erbjuder vi även chokladmedaljer som du kan ge bort som pris till alla barn när de deltagit i en rolig lek. Vi har också massvis av skojiga chokladprodukter för julen och påsken i form av chokladkaniner, chokladkycklingar och chokladtomtar. Om du istället ska ställa till med halloweenfest erbjuder vi givetvis passande godbitar för detta – vad sägs om läskiga men väldigt smarriga chokladögon? Här hittar du även chokladrosor och chokladhjärtan som du kan ge bort på alla hjärtans dag.

Choklad är mycket uppskattat att ge bort som gåva till en stor gottegris. Vi har en mängd olika chokladprodukter i lite lyxigare former som passar perfekt som gå bort-present eller som omtänksam gåva till någon du tycker om. Om din kompis älskar Harry Potter kan du hitta den kända chokladgrodan från filmerna, eller varför inte en cool trollstav i choklad? Här hittar du även den mest exklusiva lyxchokladen i form av Baileys- eller Famous Grouse-chokladtryfflar och Jack Daniel's-choklad i olika former. Det här är bara en bråkdel av alla kreativa och smarriga chokladbitar vi erbjuder på Partykungen, så ta en närmare titt i vårt sortiment och känn hur det automatiskt börjar vattnas i munnen. Klicka hem alla viktiga godbitar till kalaset, festen eller bara till dig själv. Du förtjänar det!
Läs mer