Hem
Maskerad Hattar Cowboyhattar

Cowboyhattar

Howdy alla coola cowboys och cowgirls, här finner ni cowboyhattar i ett flertal olika modeller och färger. Vi har allt från de klassiska amerikanska modellerna till små fascinators som passar perfekt till snygga håruppsättningar. De ursprungliga hattarna var tillverkade i filttyg men nu finns de i alla möjliga material. Cowboyhattar passar till många olika temafester och du kan lätt variera dina kläder till hatten för att gestalta olika karaktärer.

Eftersom det finns så många personer som älskar cowboyhattar och gärna bär dem kan vi inte lista alla, men här nedan kommer några förslag på karaktärer och hur du kan matcha din hatt inför festen.

J.R. Ewing – Här är den klassiska oljemiljardären som gärna har ett rejält grepp på hattens kulle och en uppåtböjd vinkel på det väl tilltagna brättet. Cowboyhatten matchar du med den snyggaste kostymen du har i din garderob. Saknar du slips kan du med fördel knyta en scarf, under skjortkragen såklart. Inför festen glöm inte att träna på ditt dollargrin.

Lucky Luke och skuggan – Den älskade tecknade karaktären passar perfekt till maskeradfesten och är lätt att klä ut sig till. Ett par jeans, en gul skjorta, svart väst och såklart en cowboyhatt och outfiten är klar. Välj gärna ut några av dina vänner av olika längd för att spela skurkarna bröderna Dalton. Är det halloween, eller ett läskigt party, kan du vara Lucky Lukes skugga. Lucky Luke skjuter snabbare än sin skugga så köp en svart cowboyhatt och svarta kläder och spela hans döda skugga.

Lemmy Kilmister – Den legendariska sångaren i Motörhead älskade sina svarta dekorerade cowboyhattar. En perfekt karaktär att klä ut sig till om det är 80-talsfest eller hårdrockstema. Även här är det lätt att styla outfiten med svarta kläder, och en peruk om du saknar hårdrockshåret.

Clint Eastwood, Zeb Macahan och John Wayne – Här har vi förmodligen de karaktärer de flesta tänker på när de hör ordet cowboy. De har burit flera olika modeller av cowboyhattar i deras legendariska roller. När du matchar hatten tänk pistolhölster, sporrar och ponchos. Bär även en snusnäsduk som skyddar munnen och näsan mot sandstormar. Både läderbyxor eller jeans går bra att bära.

Calamity Jane – Undrar du vem det var? Hon turnerade med Buffalo Bill och kallades även för olycksfågeln Jane. Hon är en av få kvinnor som gjorde sig ett namn i vilda västern. Men eftersom vi lever i jämställda tider har vi även ett brett utbud av cowboyhattar för kvinnor och tjejer. Du finner de som passar en sexiga cowgirl men även hårdingar som Calamity Jane som levde på samma villkor som de hårdnackade männen.

Hos oss på Partykungen hittar du cowboyhattar för hela familjen och alla detaljer du behöver till din outfit. De flesta modeller på våra cowboyhattar är one size, om det inte är barn- eller vuxenstorlekar. Vi har snabba leveranser och innan du hunnit tuggat i dig grässtrået du hittade då du red i solnedgången på prärien har du din nya cowboyhatt hemma och är redo för ett party i sann västernanda.
Läs mer