vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
vit check Enkel och trygg betalning klarna logo
vit check Störst i Norden på partyprylar vit krona
vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo

Happy Diwali

Den Hinduiska högtiden är en av Indiens viktigaste högtider. Diwali, även kallat Deepavali, är en av hinduismens mest betydelsefulla festivaler som firas över hela världen. Det är en fyradagarsfest som infaller vanligtvis under hösten och symboliserar seger över mörker och ondska.

Fira ljusets festival med våra förtjusande Diwali-festtillbehör! Dekorera hemmet med färgglada Diwali-ballonger, snygga pappersfjädrar, rislampor i ett flertal olika färger, så kommer garanterat gästerna att känna sig extra välkomna i just ditt hem.

Varför firar man Diwali?


Diwali firas för att fira återkomsten av Lord Rama, en central figur i den hinduiska mytologin, till hans rike Ayodhya efter att ha besegrat demonkungen Ravana. Det markerar också gudinnan Lakshmis födelsedag, symbolen för välstånd och rikedom. Dessutom firar människor Diwali genom att upplysa sina hem och gemenskapen med ljus för att avskräcka mörkret.

Hur firar man Diwali?


Under Diwali förbereder och delar människor godis och presenter med sina nära och kära. De tänder oljelampor och lyktor runt sina hem, sprider färgglada rangoli-mönster utanför sina dörrar och njuter av fyrverkerier för att fira glädjen och lyckan.

Festdekorationer för Diwali


För att förhöja feststämningen dekorerar människor sina hem med olika dekorationer. Vanliga dekorationer inkluderar ljusstakar, ljusslingor, blomsterarrangemang och rangoli-mönster. Färgglada lyktor och små lerlampor kallas diyas är också vanliga dekorativa inslag för att lysa upp hus och gator.

Ljus och lyktor


Ljus är en central del av Diwali-firandet. Hos oss hittar du ett brett utbud av ljus och lyktor som passar perfekt för att lysa upp ditt hem under festivalen. Från färgglada diya-lampor till eleganta ljusstakar, vi har allt du behöver för att skapa en stämningsfull atmosfär.

Rangoli-mönstrade dekorationer


Rangoli är vackra mönster och konstverk som skapas på marken utanför hemmet under Diwali. Dessa mönster görs traditionellt med färgat ris, sand eller blomblad och symboliserar välkomnande och välgång. Hos oss hittar du material för att skapa dina egna rangoli-mönster och göra ditt hem ännu vackrare under festivalen.

Festliga dekorationer till Diwali


Förutom ljus och rangoli-mönster erbjuder vi även ett brett utbud av festliga dekorationer som passar perfekt för Diwali-firandet. Från färgglada flaggor och banner till glittrande girlanger och blomsterarrangemang, vi har allt du behöver för att göra ditt hem festligt och inbjudande för dina gäster.

Fixa dekorationerna till ditt Diwali-firande hos oss!


Diwali är en tid för glädje, gemenskap och välgång. Hos oss på Partykungen hittar du allt du behöver för att göra ditt Diwali-firande minnesvärt och spektakulärt. Utforska vårt sortiment av festdekorationer och skapa en magisk atmosfär i ditt hem under denna speciella festival.
Läs mer