Duni

Sagan om Duni började redan på 1940-talet då chefen för ett pappersbruk i Dalsland var på resa i USA och upptäckte hur amerikanerna gjorde engångsmuggar av vaxat papper som inte blev soggiga av vätska. Briljant, tänkte brukschefen och satte igång en egen tillverkning av så kallade plissébägare på hemmaplan. Produktionen utökades efter hand med papperstallrikar, plastmuggar och formsprutade plastprodukter som skedar, knivar och gafflar.

Idag har Duni ställt om till mer miljövänliga alternativ och under märkningen ECOECHO® gör de muggar, tallrikar, glas och bestick av återvinningsbara och komposterbara material som trä, bagasse och bioplast. De gamla pappersmuggsmaskinerna har numera pensionerats men finns utställda som museiföremål på huvudkontoret i Malmö.

På Partykungen har vi givetvis dukat upp med massor av klimatsmarta engångsartiklar från Duni, inklusive biologiskt nedbrytbara öl-, vin- och snapsglas, träbestick, bordsvepor, papperstallrikar och servetter med dekorativa tryck för allt från midsommarfesten till kräftskivan. Här hittar du även smarta glashållare att sätta på tallriken – det ultimata tillbehöret på mingelpartyt!

I sortimentet finns också silver- och guldfärgade bordsdukar och servetter i lite lyxigare Dunisilk-kvalitet som passar utmärkt för att fixa en elegant festdukning till nyårsafton och andra finare tillställningar. Vi har även klassiska antik-, kron- och blockljus i matchande nyanser, liksom praktiska evighetsljus i form av laddningsbara LED-lampor med fjärrkontroll som kan användas i vilka ljuslyktor som helst.
Läs mer
1 träffar