Hem
Teman Högtider Förlovningsfest

Förlovningsfest

Är det förlovningsfest på gång vill vi vara med på ett hörn och bidra till ett oförglömligt minne för livet. Har du eller din partner vågat ställa den där livsavgörande frågan om ni ska tillbringa resten av era liv tillsammans? Då är det självklart att ni ska fira livet, kärleken och vänskapen med en förlovningsfest. Hos Partykungen hittar du ballongerna, konfettin och girlangerna som skapar den kärleksfulla stämningen till riktigt bra priser utan att bröllopsbudgeten går i stöpet.

Kungafamiljen eklaterar, vi vanliga med rött blod förlovar oss – vilket i egentlig mening innebär ett tillkännagivande att ett giftermål kommer att ske. Enligt tradition ska bröllopet bli av inom ett år från förlovningsdagen men den oskrivna regeln har lösts upp allt mer på senare år. En del par ser förlovningen som det stora steget och att gifta sig är inte det primära målet. Bröllop ligger långt fram i tiden, om det ens blir av. Kanske är det därför som traditionen att hålla en förlovningsfest inte alls har avtagit utan istället blivit vanligare. Hurra säger vi! Fira det som firas kan. Som alltid vid tillställningar kan du göra din förlovningsfest precis så stor eller liten du och din blivande önskar.

Även små förlovningsfester behöver såklart pynt och dekorationer för att skapa den rätta stämningen. Festen och förlovningen blir ju inte mindre värd för att den är i en mindre skala. Den kan till och med bli mer intim. Ballonger är ett måste på alla förlovningsfester värda namnet och med en tryckt text kan ni förmedla ett budskap både till er själva men också till gästerna. Blås upp dem och arrangera i ett knippe till en färgsprakande bukett. Är du ute efter något mer stilrent väljer du enfärgade i favoritfärgen som du kanske plockar upp i duk, servetter och konfetti. Vill du visa grannarna att det är förlovningsfest på gång kan du med fördel också dekorera exempelvis brevlådan eller entrén med girlanger och ballonger. Kanske känner sig någon i närområdet manade att uppvakta er med en lyckönskning och en liten present?

Inomhus kan du dekorera både bord, tak och väggar. Va? Tak och väggar? Ja, självklart. Återigen kommer ballongerna till användning. Antingen blåser du upp dem med munnen och gnuggar i någons hår för att de ska fästa i taket eller så använder du en ballongpump med helium. Girlanger kan ringla på bord såväl som ner över en tavelram eller tejpas upp på väggen för att förgylla er förlovningsfest.

Om det istället är din vän eller familjemedlem som anordnar en förlovningsfest är det såklart din tur att uppvakta och sprida glädje på deras tillställning. Konfetti är det perfekta tillbehöret för att kasta över de blivande tu i ren glädjeyra. Konfettin kan såklart även användas till bordsdekoration eller spridas i sängen för en romantisk kväll efter förlovningsfesten. Hade din partner inte friat innan hade du garanterat tagit steget efter den romantiska gesten. För vår del återstår bara att önska er fortsatt lycka till på er gemensamma resa genom livet och såklart att leverera era varor inför er förlovningsfest.
Läs mer