Fotbolls Kalas

Kanske spelar du i ett fotbollslag och ni har precis vunnit en viktig match eller cup, eller så älskar du fotboll mer än någonting i hela världen – vilket scenario som än stämmer in på dig behöver du ett fotbollskalas. Och vilken tur att du har hittat hit till oss på Partykungen! Här har vi nämligen samlat allt du behöver för att ditt fotbollskalas ska bli riktig lyckat.

Enkelt kan man säga att ett fotbollskalas behöver fyra saker: gäster, dekorationer, mat och lekar. Gästerna är så klart dina lagkompisar eller dina vänner. Det var enkelt! Nu kommer vi till dekorationerna och det är faktiskt lika enkelt. Här på Partykungen hittar du ett stort utbud av dekorationer med fotbollstema. Du kan till exempel välja vimplar med små fotbollar på eller svarta och vita ballonger formade som fotbollar. Självklart kan du också välja ballonger i lagets färger. Det finns också banderoller, konfetti och kalaspåsar – allt med fotbollstema. Till kalasbordet kan du välja dukar, papperstallrikar, pappersmuggar, servetter, cocktailflaggor och tårtljus som antingen är dekorerade med fotbollar eller med gräs och fotbollsskor. Det kommer alltså inte att bli svårt att få till en härlig fotbollskänsla på kalaset!

Nu har vi snackat om gäster och dekorationer, nu måste vi prata om mat och lekar. När det kommer till mat på ett fotbollskalas finns många alternativ att välja mellan. Vi är lite extra förtjusta i mat som man kan äta med händerna. Det passar särskilt bra om du har bjudit över kompisar för att se en match på tv tillsammans. Du kan till exempel servera hamburgare eller varmkorv. Ett annat mumsigt förslag är kryddiga kycklingvingar. Pizza är också en favorit för många. Tänk på att alltid ha något vegetariskt alternativ för de som inte äter kött. Chips och popcorn hör också till på ett fotbollskalas. Häll gärna upp snacks i popcornbägare eller i pappersmuggar med fotbollstema. Det känns mycket mer hygieniskt än att alla ska ta snacks från samma skål. Det ser också roligt och festligt ut att servera snacks på det sättet.

Nu har vi kommit fram till lekarna. Om vädret tillåter är det ju svårt att inte spela fotboll på ett fotbollskalas. Dela in dina gäster i lag och kör en liten miniturnering. Beställ gärna medaljer i guld, silver och brons som du kan dela ut till spelarna i de tre bästa lagen. På ett fotbollskalas kan du också utmana dina gäster i ett fotbollsquiz eller planera en rolig skattjakt på fotbollstema. Vill du testa dina gästers kondition kan du göra en liten konditionsövning med dem. Låt dem helt enkelt göra olika övningar och på en given signal från dig ska de byta övning. Konditionsövningen kan till exempel inkludera löpning, hoppning och sidosteg.

Känner du dig redo att bunkra upp med massor av saker till ditt fotbollskalas? Perfekt! För snart blåser domaren igång matchen!
Läs mer