Till toppen
Visa hela beskrivningen

Holi

Den hinduiska stora högtiden Holi firas varje år när vintern är slut, och våren kommer. I slutet av februari eller början av mars färgas hela Indien och Nepal av så många starka färger att man inte kan göra annat än att skratta sig lycklig. "Jag ska måla hela världen lilla mamma" har plötsligt fått en helt ny innebörd!

Anledningen till firandet är glädje, kärlek och rättvis. Allas lika värde och godhetens makt över ondskan. Det goda vinner alltid. Med ett gott hjärta, en god själ och massor av glädje och kärlek kan du inte göra annat än att fira ett lyckligt liv i glada färger, hur grått och trist vädret än är!

Inom den hinduiska religionen fanns en demonernas kung vid namn Hiranyakashipu som var så ond att han brände sin egen dotter Holika på bål. Dagens stora högtid firas till minne av Holika och därför heter högtiden Holi, färgernas fest!

Samla din familj, dina vänner och alla du känner för en rejäl fest hemma i trädgården, ute på gatan eller varför inte på stadens torg och sjungm, dansa och skratta tillsammans samtidigt som ni kastar de starkaste av färger på varandra så att alla förstår att det inte är något mindre än Holi som firas i ert sällskap. Kanske hakar resten av samhället också på i glädjens och kärlekens största fest.

I vårt sortiment hittar du allt du behöver för att få till ett lyckat firande av Holi. Färgkanoner, färgpulver, solglasögon i alla dess former och färger, färgglada tröjor och mycket, mycket mer.

Glad Holi!

Filter

Visar 54 produkter
castle