Hem
7 festliga lekar till barnkalaset

7 festliga lekar till barnkalaset

Det finns faktiskt ingenting som är lika festligt som ett riktigt storslaget och stökigt barnkalas! En hel drös med ungar i partyhattar som mular i sig tårta, skriksjunger födelsedagssången och hoppar sönder dina dyrt förvärvade ballonger. Vad många inte vet är att ett bra barnkalas till stor del handlar om lekarna, och där får du, käre förälder, gå in och agera lekledare. Det är inte så läskigt som du tror, och vi är här för att guida dig varje steg på vägen. Här är våra 7 festligaste lekar som garanterat kommer göra succé på barnkalaset!

Dansstopp

Vi börjar med en gammal hederlig barnkalasklassiker som uppmanar till dans och rörelse! Reglerna är enkla: En noga utvald upptempolåt spelas på hög volym och nu gäller det för samtliga deltagare att dansa rumpan av sig. När lekledaren pausar musiken gäller det att sluta röra sig illa kvickt - annars åker du ut! Detta fortsätter tills en dansare står ensam kvar som segrare! Du behöver ljudanläggning, lämplig dansyta och partybelysning. Spana in vår iRocker Portabel Högtalare med Discolampa - ljud och ljus i ett!

Limbo

Det kan inte bli mycket enklare än så här - men det kan inte bli särskilt mycket roligare heller! Den här uråldriga leken levererar fortfarande galet mycket skratt och tävlingsglöd hos deltagare i alla åldrar. Vandra under pinnen med böjd rygg, vinner gör den som kan gå absolut lägst! Du behöver: Limbopinne. Vi har både en enklare uppblåsbar limbopinne och ett limboset i trä för proffsen.

Skattjakt

Enligt våra undersökningar finns det inget här i världen som barn tycker är mer spännande än en tvättäkta skattjakt med karta, kista och hela faderullan! Innan gästerna anländer fyller du skattkistan med valfritt innehåll (godis har vi hört ska vara populärt bland barn), sedan gömmer du kistan på lämpligt ställe och ritar en trovärdig skattkarta för deltagarna att läsa. Sedan kan jakten börja! Du behöver: Skattkista, trovärdig karta med korrekta koordinater och godis (eller annat kistinnehåll). Klä gärna ut er till pirater för maxad upplevelse!

Hela havet stormar

Samma princip som Dansstopp, men betydligt mer spännande! Rada upp lämpliga stolar med ryggarna mot varandra, och se till att det alltid finns en stol mindre än vad det finns deltagare. Spela din bästa upptempolåt och när musiken tystnar gäller det snabbt för de tävlande att sätta sig ner. Blir du utan sittplats åker du ut. Detta fortsätter tills en ensam segrare sitter ner! Du behöver: Stolar, ljudanläggning och partybelysning. Denna flashiga discolampa kommer göra susen!

Klä av toalettpappersrullen

Toalettrullar gör med största sannolikhet succé på ett kalas där samtliga gäster är i åldern då kiss- och bajshumor är höjden av komik. Här får alla deltagare en varsin toarulle, på given signal gäller det att avlägsna allt papper och avslutningsvis skrika ”färdig!” genom det avklädda pappröret. Hysteriskt, barnsligt och sagolikt kul! Du behöver: En rulle med toalettpapper till varje deltagare - vad sägs om en pengavariant?

Ballongstampning

Varje deltagare får två ballonger knutna runt sina fotleder - sedan kan kriget börja! När startskottet ljuder går leken kort och gott ut på att smälla sina motståndares ballonger genom att hoppa och stampa. Vinner gör den som har minst en hel ballong kvar runt benet när alla andras ballonger har smällt! Du behöver: Massvis av färgglada ballonger och lämpligt snöre.

Sätta svansen på djuret

På med ögonbindel, snurra några varv, sedan är det dags för det stackars djuret att återfå sin älskade svans. Det här är verkligen en barnkalasklassiker som aldrig går ur tiden och som alltid lyckas göra stämning så där barnsligt kul! Pyssla ihop ett eget spel eller använd dig av våra färdiga paket - vi har varianter med både kossor och åsnor! Du behöver: Sätta-svansen-spel och ögonbindel.

Lycka till, och glöm inte att barnen är mer rädd för dig än vad du är för dom!