Hem
Hur spelar man julklappsleken?

Hur spelar man julklappsleken?

Ett spel där familj och vänner samlas kring bordet för att hysteriskt slita julklappar ur händerna på varandra under tidspress, kan det verkligen vara nånting? Om tanken är att bevara någon typ av julefrid är svaret nej, men om du däremot vill liva upp stämningen med en pulshöjande aktivitet är julklappsleken precis vad du behöver. Hur går det till då? Nu reder vi ut det här en gång för alla.

Förutom julklappar behöver du ett bord, en cool tärning och en timer eller tidtagarur med ljud. Varje deltagare bidrar med en julklapp som läggs i en hög på bordet. För att undvika onödiga elakheter och handgemäng kan det vara klokt att bestämma ett lämpligt cirkapris på julklappen, en hundralapp brukar vara lagom. Sedan enas ni om hur länge ni vill spela, 10 minuter är standard men feel free att utöka eller minska tiden beroende på antalet spelare. Nu sätter vi igång!

Spela så här:

  1. Alla klappar ligger på bordet. Nu får tärningen vandra mellan samtliga deltagare och om någon lyckas slå en etta eller sexa får personen välja paket. Detta fortsätter tills alla har en julklapp i sin ägo.
  2. Öppna julklapparna!
  3. Starta timern!
  4. Nu följer 10 hysteriska minuter där tärningen likt tidigare vandrar mellan er, men den som lyckas slå en etta eller sexa den här gången får rycka valfri grej från någon olycklig stackare.
  5. När larmet ljuder är tiden slut och julklapparna stannar hos sin nya ägare.

Kul va?

Reglerna kan såklart skilja sig lite från familj till familj, men i det stora hela är det så här det går till. För extra stresspåslag kan ni välja att gömma timern så att ingen vet exakt hur mycket tid som återstår. Här nedan finner du prisvärda prylar för ett extra festligt spelbord!