vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
vit check Enkel och trygg betalning klarna logo
vit check Störst i Norden på partyprylar vit krona
vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
Hem
Teman Julklappar Julklapp till Julklappsspelet

Julklappar till Julklappsleken

Julen är en tid för glädje, gemenskap och naturligtvis julklappar! Men ibland kan det vara utmanande och krävande att köpa presenter till varje enskild person i den stora släkten. Därför är julklappsleken det perfekta alternativet för att sprida skratt och spänning på julfesten! Med julklappsleken kan hela familjen och vännerna samlas för att leka och byta presenter på ett roligt sätt. I den här artikeln kommer vi att utforska olika julklappsidéer som kommer att göra julklappsleken till en oförglömlig upplevelse.

Vad är julklappsleken?


Julklappsspelet, även känt som "tomtens roulette", är en traditionell lek där deltagarna samlas för att byta och vinna presenter. Spelet går ut på att varje deltagare bidrar med minst en julklapp till en gemensam hög. Man sätter också en budget för hur mycket man får handla för, vilket vanligtvis ligger mellan 100- och 500 kronor beroende på vad gruppen har kommit överens om. Sedan spelar man ett tärningsspel där man har chansen att vinna julklappar från högen. Reglerna kan variera, men vanligtvis får man plocka en julklapp från högen om man får en specifik siffra på tärningen. Sedan följer man reglerna för att samla på sig så många julklappar som möjligt. Vissa har tur och kan vinna flera presenter medan andra kanske blir av med sina. Det finns en helig regel i julklappsleken: "Är man med i spelet får man spelet tåla!" Så var beredd på att både vinna och förlora i denna spännande lek!

Hur spelar man julklappsleken?


Det finns olika sätt att spela julklappsspelet på. Mer snälla sätt som håller julefriden vid liv, och de med mer “hårda” regler. Nedan har vi listat det mest populära sättet att spela detta fantastiska spel på. Läs och lär!

Runda 1: Förberedelser


Bjud in familj och vänner att delta i julklappsspelet. Ju fler desto roligare! Enas om en budget och hur många klappar ni ska köpa. Placera alla klappar i en hög mitt på bordet, använd en tärning och låt varje deltagare slå. När tärningen visar siffran 1 eller 6 får man välja ett paket från högen. Fortsätt tills alla paket är utdelade.

Runda 2: Blod svett och tårar


När det är dags för runda två börjar nerverna komma igång! Nu ska ni bestämma hur många minuter ni ska få på er att sno julklappar från varandra. Låt alla deltagare slå tärningen igen, och visar den siffran 1 eller 6 får du sno en klapp från vem du vill runt bordet. Fortsätt tills tiden tar slut. Öppna sedan alla paket.

Runda 3: Är man med i leken får man leken tåla


När paketen ligger blottade med sitt innehåll är det dags för den allra sista rundan. Låt en i gruppen sätta timern utan att berätta tiden (det blir mycket mer spännande då) och kör sedan igång med tärningen igen. När klockan ringer avslutas spelet. Kanske kommer en av er sitta med majoriteten av alla klappar, medan en annan går lottlös från bordet? Allt kan hända under julens roligaste (och hetsigaste) lek!

Julklappar som passar till julklappsspelet


När du väljer julklappar till julklappsspelet är det viktigt att tänka på att de ska vara roliga och passa till både vuxna och barn. Här är några idéer på julklappar som kan göra spelet ännu roligare:

Knasiga muggar och sällskapsspel


Roliga muggar eller ett knasigt sällskapsspel kan vara perfekta julklappar till julklappsspelet. Tänk på att välja muggar med roliga citat eller mönster, eller sällskapsspel som garanterar skratt och underhållning för alla deltagare. En självrörande mugg eller ett sällskapsspel med galna regler kan verkligen sätta igång skrattfesten under julklappsspelet.

Roliga accessoarer och prylar


Ge deltagarna chansen att vinna roliga och udda accessoarer och roliga prylar. Det kan vara allt från neonfärgade strumpor och läppbalsam med smak av bacon till solcellsfigurer av kända karaktärer som Mr Bean. Tänk på att välja prylar som verkligen sticker ut och som deltagarna kanske inte skulle köpa åt sig själva. Det är ju trots allt julklappsspelet, och ju roligare och mer oväntade julklapparna är, desto mer spännande blir spelet.

Slipp julstress med julklappsspelet


Oavsett vilken budget ni har så hittar du de perfekta prylarna till julklappsleken hos oss. Dessutom slipper du springa runt bland stressade människor på stan och roffa åt dig dina klappar - hos oss kan du i lugn och ro scrolla sida upp och sida ner på jakt efter den perfekta gåvan till årets roligaste spel med familj och vänner.

Välkommen in!
Läs mer

Inspiration

Alla Kategorier