Hem
När firar man St. Patrick´s Day?

När firar man St. Patrick´s Day?

Nog har du säkert hört talas om St. Patrick's Day, Irlands nationaldag. Men när firar man St. Patrick's Day? Jo, ALLTID den 17 mars vareviga år, och det gör man till minne av landets skyddshelgon Patrick. Men frågor som vad man gör och hur man egentligen ska bete sig återstår. Vi är här för att guida dig igenom firandet så att du enkelt kan kalasa likt en tvättäkta irländare!

Bjud in till fest!

Vi börjar med att ställa till med en stor fest för både familj och vänner. Som du kanske misstänker är färgkoden grön vilket återspeglar sig på allt i duknings- och dekorationsväg. Ladda upp med gröna muggar såväl som St Patricks Day-ballonger, klöverprydda tallrikar och St Patricks Day konfetti. Bjud gästerna på den irländska nationalrätten Irish Stew och gör lokalen extra festlig med leprechaun-girlanger och gröna serpentiner. Om öl är något du uppskattar är det här sannerligen en högtid i din smak. Skål!

Klä dig i grönt

När det kommer till klädsel är färgkoden även här grön som sommarens gräs. Eller ska vi säga fyrklövergrön? Många irländare skickar nämligen klöverplantor till nära och kära lagom till St. Patrick's Day. Med spexiga St. Patrick's Day-dräkter, gröna hattar och diadem med leprechauns kan inte 17 mars komma snabbt nog, och vet du att man enligt amerikansk tradition får nypa den som vare sig bär kläder eller accessoarer i grönt. Så passa dig!

Skattjakt

Vad finns vid ballongregnbågens slut? That’s right, en skattkista fullproppad med guldmynt! Om du firar med småbarn och vill anordna en kittlande aktivitet är en klassisk skattjakt lämplig dagen till ära. Rita en gammal väderbiten karta som klart och tydligt visar vägen till krukan med guld. Kanske väntar där en steppande leprechaun som bjussar på godis? Man får hoppas!

Beer Pong!

St. Patrick's Day präglas i mångt och mycket av skummande öl, och istället för att besöka den lokala puben kan du alltid anordna en hejdundrande beer pong-turnering på hemmaplan. Med gröna partycups och pingisbollar som lyser i mörkret är du redo att montera vårt skräddarsydda ölpingisbord som garanterat kommer maxa avslutningen på denna irländska folkfest!