Hem
Så gör du en makalös regnbågstårta

Så gör du en makalös regnbågstårta

Det råder fullspäckat schema hela Pride-veckan. Det är parader, föreläsningar, fester och andra roligheter från morgon till kväll. Glöm inte att pausa en stund - helst med gofika! Här nedan hittar du receptet till sommarens godaste regnbågstårta!

Bottnar:

  • 250 g rumsvarmt smör
  • 500 g vetemjöl
  • 300 g strösocker
  • 6 ägg
  • 1 dl gräddfil
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • röd, gul, blå och grön hushållsfärg

Frosting:

  • 600 g färskost
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • ev strössel till garnering

Gör så här:

  1. Starta ugnen. 175°C ska det vara!
  2. Börja med att smörja och mjöla en form med löstagbar kant. En form med 15 cm i diameter ger dig 10 läckra bitar.
  3. Plocka fram en lämplig bunke och blanda hälften av alla ingredienser till bottnarna, förutom hushållsfärgen, vispa ihop allt till en slät smet med elvisp!
  4. Om du har en köksvåg är det kanon, för nu ska vi fördela smeten jämt i 3 bunkar. Lika mycket smet i varje bunke för att få 3 lika stora bottnar.
  5. Dags för det roliga - plocka fram hushållsfärgen! Gör en smet gul, en orange och en röd.
  6. Blanda tills du uppnår önskad färgintensitet. Häll ner en smet i formen och grädda i ugnens mitt i 25 minuter. Kontrollera så att kakan verkligen är färdiggräddad innan du tar ut den och låter den svalna på ett galler. Sen gräddar du resterande bottnar! Vill du ha en hög tårta med alla regnbågens färger så upprepar du hela proceduren med andra halvan av ingredienserna, dessa bottnar färgar du lila, blått och grönt.
  7. Nu är det dags att göra frosting och då rör du ihop alla ingredienser i lämplig bunke. Rör och rör och rör tills den är helt slät! Ställ den på något kallt ställe när du är klar!
  8. När du känner dig redo att montera tårtan kan det hända att den blivit lite toppig i mitten och bubblig i ytan. Det jämnar du lätt till genom att skära bort en bit av översta lagret.
  9. Placera den lila bottnen på ett fat och bred ut lite av frostingen förslagsvis med en palett eller slickepott. Sen upprepar du processen i färgordningen blått, grönt, gult, orange och rött. Resterande frosting kan du täcka resten av tårtan med, och garnera gärna med strössel för extra piff!

Servera kallt!