Hem
Så styr du en legendarisk kräftskiva!

Så styr du en legendarisk kräftskiva!

För att dämpa sorgen över att sommaren skrider mot sitt slut samlas vi på uteplatsen en sista gång för att tanka magen med skaldjur, paj och nubbe. En lika trevlig som nödvändig tradition som sätter punkt för sol, bad och allt annat som förgyllt livet de senaste månaderna. Det vankas kräftskiva och ingenting får lämnas åt slumpen, därför har vi skapat en ultimat guide som täcker allt du behöver för ett hejdundrande kräftkalas. Bordsdukning, klädsel, aktiviteter och mycket mer - kika igenom listan nedan så du inte missar något. Nu tar vi ett rejält farväl av sommaren!

Dramatisk dekor

Om du sitter till bords med en hånflinande måne som vakar över dig tillsammans med kulörta lyktor och svajande kräftgirlanger är det säkerligen en kräftskiva du befinner dig på. Ingen tillställning är så dramatisk i sin dekor som denna skaldjurens afton - och det finns alla möjligheter att skapa en magisk atmosfär med alla våra färgsprakande dekorationer! Varför inte hänga en ljusslinga som pryds av 8 rödkokta kräftor i taket?

Dramatisk dekor

Hatten på sned

När gästernas huvudbonader börjar hamna på sniskan kan du se det som ett kvitto på en lyckad kräftskiva. Givetvis har vi klassiska partyhattarna i strutformation, men om du vill liva upp stämningen ytterligare har vi även boppers med två illröda klor som nyper mot skyn. Men allra festligast är ändå krabbhatten - med den på huvudet är det omöjligt att ha tråkigt (vi har provat).

Skaldjursknäckargrejer

Sen kommer vi till det där med vett och etikett. Det är en hel vetenskap kring kräftätning, och för att få ut maximalt med kött krävs det redskap i form av sax, tång och knivar. Införskaffa vårt silvrigaste verktygskit för proffsätning på högsta nivå! För du är väl inget odjur som äter med händerna, eller?

Pimpat långbord

Med långbordet varsamt monterat i trädgården fattas det bara för dig att skapa en trivsam atmosfär för dig och dina gäster. Detta lyckas du enkelt med genom kasta en skaldjursutsmyckad duk över bordskivan och sedan strössla med kräftkonfetti för allt vad armarna orkar. Med små placeringskort på vardera glas undviker du konflikt om vem som ska sitta var - och givetvis slingrar det sig färgglada serpentiner mellan snapsglas och västerbottenpaj. Kräftor kräva sitt snygga långbord!

Pimpat långbord

Duka, duka, duka!

På tillställningar med mat i fokus lägger vi lite extra kärlek på servisen, och det gamla finporslinet lämnar vi i vitrinskåpet till förmån för bordstabletter med glada kräftor och papperstallrikar på samma tema. Ska det nubbas klickar du hem shotglasen som pryds av små skaldjur - det blir roligare att snapsa då!

Kräftig klädsel

När det kommer till klädsel ser vi helst att du går all in. Den nystrukna finskjortan får därför bo kvar i garderoben tillsammans med den blommiga sommarklänningen. Istället satsar vi på att slaviskt följa det rådande temat och klär oss som kräftor med både kräftkostym och kräftmask. Givetvis finns det kräftdräkter till ungarna också - och till med vovven har möjlighet att byta identitet för en kväll!

Fun & Games

När kräftklorna är uppsörplade och det börjar krypa i benen är det på sin plats med aktivitet och rörelse! Utmana sällskapet i ett rafflande parti utomhusbowling i trädgården med uppblåsbara käglor och klot. För traditionalisterna är det givetvis kubb som gäller - spelet som är lika spännande som enerverande när din lagkamrat envisas med att slunga sina pinnar farligt nära kungen. För tivolikänsla kan ni ju alltid prova era prickfärdigheter på ett gäng kulörta ballonger. Poppigt värre!

Ha så kul och lycka till med kräftfesten önskar Partykungen!