Hem
Tips till nationaldagsfirandet!

Tips till nationaldagsfirandet!

Den 6 juni är det återigen dags att fira Sverige! Från Ystad till Haparanda samlas gemene man och viftar med blågult, äter färskpotatis och njuter av allemansrätten. Men hur ska man egentligen bete sig på Sveriges nationaldag - och vad gör man? Här har vi samlat våra bästa tips för ett utomordentligt firande!

Utelek

Om vädret tillåter är det hög tid att ge sig ut i närmsta park och utmana familj och vänner i ett klassiskt parti Kubb, men om ni hellre gör annat än att slunga träklossar finns det massvis av andra alternativ! Prova steggolf, jättebowling eller se vem som är starkast i en svettig dragkampsmatch! Annars har Cornhole blivit omåttligt populärt på senare tid. Välj din favorit - det viktigaste är att det blir tävling!

Vattenkrig

Anfall varandra med iskallt vatten direkt från trädgårdsslangen i ett hysteriskt vattenkrig! Det är ju ändå juni och vad passar då inte bättre än att greppa ett armborst från Nerf och blöta ner varandra? Attackera hela gänget med proppfulla vattenballonger och kraftfulla vattengevär i en våt kamp om ära och seger!

Dukning

Sen ska det förtäras senapssill, råraka och andra helsvenska delikatesser. Duka i blågult med papptallrikar, engångsmuggar, randiga sugrör och en ståtlig bordsflagga. Som avslutning strösslar du duken med svensk bordskonfetti och välkomnar gästerna med lingondryck och ett stelt leende. That’s the Swedish melodi!

Dekoration

Piffa lite extra runt bordet för komplett look. Blågula girlanger, små Sverigeflaggor och honeycombs gör susen, och känner du dig extra busig blåser du ut en serpentin i närmsta buske. Förvänta dig häpna gäster som knappt tror sina ögon!

Ballonger

Och ballonger! Du får inte glömma ballonger! Blågula latexklot som blåser runt i vinden och skapar både uppspelt och glädjefylld stämning vid gästernas ankomst. Takballonger i taket och ballongbuketter på bordet bredvid färskpotatisen. Men glöm inte helium!

Klädsel

Hur ska man klä sig då? Om det blir för varmt att bära Sverigeskrud kan du alltid tuffa till dig med små kronor, kanelbullestrumpa och blågula badshorts. Eller så slår du ett slag för den svenska filmklassikern Fäbodjäntan - givetvis med Sverigecape fladdrades bakom dig. Inte alla hjältar bär cape - men det gör du! Ha en trevlig nationaldag och kör hårt!