Hem
Teman Festteman King & Queen fest

King & Queen fest

När du vill roa dig kungligt ska du satsa på maskeradtemat kung och drottning. Det innebär helt enkelt att du bjuder in dina vänner till en fest där det vimlar av kungar, drottningar, prinsar och prinsessor. Det är lyx, lyx, lyx och lite glamour! Här på Partykungen vill vi göra det så enkelt och billigt som möjligt för dig som ska anordna ett kungligt kalas. Det ska vara enkelt och billigt, men det ska så klart inte kännas enkelt och billigt. Häng med så berättar vi mer!

Vi bara måste få börja med alla våra maskeraddräkter som passar så bra till fester med kung- och drottningtema. Du kan till exempel välja att skrida in i festlokalen med en ståtlig kungakrona och en röd mantel med kungliga detaljer. Du kan också välja att komma klädd som en heroisk prins som räddar prinsessan och får halva kungadömet av den tacksamme kungen. Vill du istället addera en magisk touch till festen kan du komma klädd som en persisk prins eller som en egyptisk gud. Hur är det då med maskeradkläder till en drottning? Ja, självklart hittar du flera alternativ här. Vad vill du bli? En medeltida drottning, en elak sagodrottning, en vampyrdrottning eller kanske Elisabeth II av Storbritannien? När det kommer till prinsessklänningar kan du också välja mellan många olika varianter. Kom till festen som en isprinsessa, en prinsessa från medeltiden eller som en Disneyprinsessa. Kanske Rapunzel, Belle eller Törnrosa?

Vill du inte gå all in men ändå känna dig lite kunga- eller drottninglik kan du satsa på någon av våra rojalistiska accessoarer. En krona på huvudet kan till exempel göra stor skillnad eller en mantel runt axlarna. Du kan också satsa på en spira eller en ring med en stor röd låtsasrubin.

När det kommer till festdekorationer kommer du inte heller att bli besviken. Satsa gärna på mycket guld- och silverfärgade produkter. Det liksom andas lyx och glamour. Här finns dukar, servetter, papptallrikar och -muggar, ballonger, girlanger, konfetti och mycket annat att välja mellan. Funderar du på vad du ska bjuda dina eminenta gäster på? Vi säger bara: prinsesstårta! Napoleonbakelser, Gustav Adolfbakelse och Crêpes à la prins Bertil passar också bra.

Låt dig nu svepas med bland alla lyxiga, glittriga och glamourösa maskeraddräkter och festdekorationer här på Partykungen, och dröm dig tillbaka till de historiska kungahusen eller till dagens lite mer skandalomsusade kungliga släkt. Du kan också låta dig inspireras av din favoritsaga och skapa ett fantastiskt prins- eller prinsesstema, men du vet det och vi vet det – du kommer troligtvis aldrig att bli en riktigt kung, drottning, prins eller prinsessa. Att låtsas för en kväll kan dock aldrig vara fel. Nej, det är faktiskt inte fruktansvärt långtråkigt, och dötrist och tråkigt, utan bara alldeles, alldeles underbart!
Läs mer