Hem
Maskerad Masker Läskiga Masker

Läskiga Masker

Bli maskeradens stora skräck med hjälp av läskiga masker. Du hittar flera hundra olika varianter av varierande skräckgrad och material. Vad som skrämmer just dig är ju högst individuellt men vi tror nog att du hittar just den karaktären bland vårt stora utbud som får håret på armarna att resa sig. Ta dig en titt!

En mask är praktisk ur flera perspektiv. Du behöver inte lägga ner tid på att lära dig sminka som en äkta maskör och dessutom kan du byta skepnad så snart andan faller på. Läskiga masker kanske allra mest förknippas med halloween, vilken är skräckhögtiden framför alla, men du kan ju också ordna en fest med skräcktema när som helst på året.

Varför gillar vi egentligen att bli skrämda? Vore det inte bättre om vi tittade på lyckliga filmer istället för rullar som får oss att hoppa högt i flera veckor efteråt och som kräver att vi sover med lampan tänd? Tydligen är det vår reptilhjärna som spökar. När vi utsätts för obehag under trygga former övar vi oss på att bekämpa rädsla vilket har varit avgörande för vår utveckling. Så bjud in till fest med skräcktema, köp läskiga masker och öva tillsammans med dina närmsta vänner på att bekämpa rädslor för läskiga clowner, spöken och gastar, skelett och politiker. Politiker? Ja, de kanske är de läskigaste verkliga hoten som finns.

På halloween kommer mystiken, skräcken och blodisande varelser till sin rätt. Ju mer skräckinjagande desto bättre och med läskiga masker fixar du kostymen på ett litet kick. Välgjorda läskiga masker i latex gör det möjligt att skapa detaljer i materialet som rynkor och vårtor. Resultatet blir otroligt verklighetstroget och du kommer antagligen skrämma halvt slag på dina vänner som inte kan ana vem som döljer sig under masken. Det är faktiskt ytterligare en poäng med läskiga masker, att ingen vet vem som döljer sig där bakom. Trots att du känner ditt kompisgäng väldigt väl kan det vara svårt att veta vem som är vem i ett myller av vandrande zombies. Trots allt lever ni ju, till skillnad från de karaktärer ni för kvällen gestaltar, och därför finns det såklart hål i maskerna för att ni ska kunna se, andas och dricka eller äta.

Är du en filmfantast? Vilken skräckfilm är din favorit? Bjud in polarna på ett filmmaraton, ladda upp med snacks, godis och dryck. Partykungen har nämligen läskiga masker i olika teman så att du med stor sannolikhet kan matcha kvällens outfit med din favoritrulle. Flera filmer har clowner som skräckspridare så då passar det ju extra bra att ni klär ut er till just ett gäng clowner. Plastmasker som fästs bakom huvudet är billiga så att om det mot all förmodan skulle vara någon som inte kommer utklädd kan du rädda temafesten genom att helt enkelt ge personen klädkoden för kvällen.

Vi vet inte om barn bara blir gulligare eller om vi blir mer skrämda av ett barn som bär läskiga masker? Det blir i alla fall en väldigt komplex situation och även om vi vet vem som döljer sig där bakom håller vi oss ändå på säkert avstånd. Varna alla på förskolan innan ni dyker upp i läskiga masker!
Läs mer