Memory

Det sägs ju att kärt barn har många namn och i fallet med memory gäller det verkligen. Övriga benämningar som detta klassiska spel går under är bland andra memo, lotto och minnesspel. Här på Partykungen hittar du memory online – så att hela familjen kan träna upp sitt minne till bra priser!

Du har säkert spelat memory ett antal gånger. Kanske främst när du var barn men det kan vara minst lika klurigt att komma ihåg brickornas platser som vuxen. Att reglerna är enkla vet du säkert också. Samtliga brickor sprids ut med bilden nedåt. Därefter är spelets idé att para ihop två brickor med likadana bilder. Ju fler kort som ingår i memoryt, desto svårare blir spelet och hjärncellerna behöver arbeta desto mer. Tack vare att reglerna är så enkla finns det memory som passar från 2 års ålder. Uppåt finns inga åldersrekommendationer men som stressad vuxen med tankarna på annat håll får du vara beredd på att familjens minsting vinner.

Om du har barn på förskola kan vi lova att de har en särskild hylla tillägnad memory. Titta gärna igenom förskolans utbud och välj ett annat memory online från oss.

När memory uppfanns år 1964 fanns varken Partykungen eller internet. Ibland är det tur att tiderna förändras så att du både kan beställa memory online och roa dig kungligt på nästa utflykt, kalas eller fest. Våra spel finns tillgängliga i olika fabrikat, utföranden och svårighetsgrader. De är alla enkla att packa med i väskan när du åker bort och uppskattas också som en present till födelsedagsbarnet. Ett tips från oss är att beställa ett memory som är baserat på barnets favoritfigur.

Ibland vill man vända på steken och vara helt tvärtom. Känner du igen dig? När du bara vill ha variation eller har tröttnat på att para ihop likadana bilder kan du spela memory på ett annat sätt. Vi kallas det för tvärtom-memory. Alla bilder sprids ut precis som vanligt med baksidan upp. Sedan gäller det att inte hitta två likadana kort. Spelare nummer ett får fortsätta plocka brickor tills hen hittar två likadana. Då går turen över till nästa spelare. Ju färre memorykort spelet har, desto svårare. Helt tvärtom och helt genialt om du frågar oss.

Vid vissa tillfällen vill du spela ett mycket enkelt spel med dina vänner samtidigt som ni sitter och pratar och eventuellt dricker lite vin. Då kan vi lova att memory är perfekt för att ha någonting att plocka med. Eller kanske inte perfekt alls. För att prata, dricka vin och hålla reda på var två likadana bilder ligger kan vara den största utmaningen du ställs inför den här veckan. Tror du oss inte så klicka hem ett memory online bums så att du och dina vänner kan prova själva nästa gång ni ses. De flesta av våra memoryspel kan spelas om ni är minst två stycken deltagare. Hur många ni kan vara beror på antalet kort men det står alltid på asken. Vem blir minnesmästare nästa gång?
Läs mer
2 träffar