Hem
Teman Festteman Murder Mystery

Murder Mystery

En mordgåta som tillsammans ska lösas av gästerna ger en oförglömlig fest. Vem är mördaren? Vilka är de misstänkta och vilket mordvapen har använts? Att ordna en mordgåta är en spännande och rolig festlek. Alla dina gäster kommer att bli helt uppslukade i jakten på mördaren, och det kommer att kännas som om ni befinner er mitt i en roman skriven av Agatha Christie. Kombinera gärna en mordgåta tillsammans med en god middag!

Du kan skriva en mordgåta själv, men det finns också färdiga mordgåtor att följa. En del manus ska bara bli upplästa och sedan diskuterar gästerna tillsammans fram lösningen på mordgåtan. Andra manus bygger på att gästerna spelar olika roller. I de fallen blir det extra roligt om alla gäster kommer utklädda till sina karaktärer. Alla deltagare får sedan ledtrådar och uppdrag som måste utföras för att mordgåtan ska kunna lösas. Under festens gång kommer hemligheter att avslöjas och en massa intriger komma fram. Till slut har hela mordhistoriens nystas upp och alla gäster får gissa vem de tror att mördaren är. Äntligen kan mördaren avslöjas! Avsluta gärna med en prisutdelning där ni korar bästa detektiven och bästa kostymen.

Bestäm gärna ett tema för kvällen! Du kan till exempel välja att förlägga mordgåtan till en slottsmiljö eller köra ett äkta maffiatema. Att försätta hela miljön till historisk tid brukar bli väldigt lyckat. 1920- och 30-talen är en perfekt era för att lösa mordgåtor i sann Agatha Christie- och Poirot-stil. Här kan du till exempel hitta häftiga flapperkläningar med fransar, glittrande pannband med fjädrar och långa halsband. En maskeradklänning som passar perfekt att matcha med långa svarta handskar och ett cigarettmunstycke! Eller varför inte en fjäderboa? Till män finns coola kritstrecksrandiga kostymer som gärna får kombineras med hattar, käppar och cigarrer. Du kan också komma klädd till festen som en detektiv i bästa Sherlock Holmes-anda. Till detta behövs en rutig kappa och en hatt med öronlappar. Självklart måste du också ha en pipa i munnen och ett förstoringsglas i handen för att få den rätta detektivlooken.

För att skapa rätt inramning till mordgåtan kan du dekorera rummet med svarta och guldfärgade ballonger och duka upp ett festligt kalasbord. Välj till exempel svarta papptallrikar och pappmuggar med gulddetaljer och en kandelaber att ställa mitt på bordet. För att bygga upp stämningen ordentligt kan du också välja ett blodigt mordvapen och göra några fot- eller handavtryck med hjälp av låtsasblod.

Ja, coola maskeraddräkter, några fina festdekorationer, en god middag och en mordgåta att lösa är allt som behövs för en riktigt rolig Murder Mystery-fest. Hos Partykungen kan du snabbt och prisvärt välja mellan massor av olika maskeraddräkter och festdekorationer. Du beställer smidigt online och får beställningen levererad med en snabb leverans. Låt inte mördaren gå fri längre än nödvändigt – lös mordgåtan nu!
Läs mer

Inspiration