Organzatyg

Ett sprött och vackert organzatyg är en partyfixares bästa vän. Med organzatyg på rulle kan du skapa oändligt många olika och vackra dekorationer. Tyget passar lika bra som bordsdekoration, till att slå in presenter eller för att smycka rummet och möblemanget. Vi på Partykungen älskar att dekorera med organzatyg och vill gärna dela med oss av våra tips!

Organzatyg till babyshower – En babyshower går vanligtvis i rosa eller blått, beroende på om det väntas en liten tjej eller kille. Om er babyshower samtidigt är ett gender revealing party kan båda färgerna kombineras, eller så väljer du organzatyg och dekorationer i en annan mild färg som ljusgult och ljusgrönt. Under en babyshower använder du med fördel organzatyget till att binda fast söta folieballonger eller hänga upp stora rosetter som väggdekoration. Ett smalare organzaband kan användas till blöjtårtan eller som band för att skapa egna girlanger med till exempel nappar.

Organzatyg till bröllopet – För att göra dekorationen under ert bröllop ännu lite vackrare rekommenderar vi att ni binder rosetter av organzatyg runt stolsryggarna. De kan med fördel vara i silver, guld eller den accentfärg ni valt till era dekorationer. Lätt glittriga organzatyger kan även användas till skapelser som får pryda bröllopsborden, eller som alternativ till servettringar. Det är även vackert att skapa böljande bågar för att markera var brudparet sitter.

Organzatyg till nyårsfesten – Vid en nyårsfest som hålls i hemmet kan det krävas riktigt snygga dekorationer för att förvandla vardagsrummet till en festlokal. Testa att rama in fönster, speglar och bokhyllor med böljande längder av organzatyg. Du kommer direkt att se en skillnad. Lägg även organzatyg som löpare på bordet så knyts dekorationen ihop på ett snyggt sätt. Kombinera med matchande heliumballonger, serpentiner och lite glitter så kommer alla att komma i rätt stämning. Om du köper organzaband i olika färger kan de knytas som rosetter runt foten på vinglasen så kan alla hålla koll på vilket glas som var vems, när minglet drar igång på allvar.

Organzatyg för presentinslagning – Organzatyg är ett snyggt alternativ till cellofan om du vill ge bort en fruktkorg eller en blombukett. Dessutom kan mottagaren återanvända organzatyget efter att presenten är öppnad. Du kan även göra små dekorationer som rosetter att pryda paketet med. Om det inte är så viktigt om mottagaren direkt ser vad som är inslaget kan du helt och hållet linda in det i organzatyg. Vissa saker är riktigt svåra att slå in, som en cykel eller en hundvalp, då är det finare att knyta en söt rosett i organzatyg runt styret eller halsen på er nya vän.

Dekorera dig själv med organzatyg – Med lite bredare organzatyger kan du skapa festliga utstyrslar. Tyget kan agera sensuella sjalar som lätt täcker ansiktet, som hos en magdansös. Eller så kan flera sjok av organzatyg bli en del av en böljande kjol om du vill gestalta Esmeralda från det resande folket.

Hos oss hittar du organzatyg på rulle som du själv klipper av vid önskad längd. Du behöver inte fålla eller sy kanten om du använder det som dekoration.
Läs mer
1 träffar