vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
vit check Enkel och trygg betalning klarna logo
vit check Störst i Norden på partyprylar vit krona
vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
Hem
Godis & Läsk Godis Påskgodis & Påskägg

Påskägg & Påskgodis

Visste du att traditionen om att dela ut påskägg som är fyllda med godis varierar beroende på vilken stad man talar om. I vissa delar av landet valde man att dela ut påskgodiset på skärtorsdagen och vissa på påskafton. Det var först under 1930-talet som smågodis (plockgodis) introducerades i Sverige och några årtionden tidigare hade påskharen introducerats. Tillfällighet? We do not think so! Våren ansågs vara en tid för återfödsel och detta firades med att i de flesta kulter lägga ut eller ge bort färgglada ägg då äggen symboliserar just återfödsel. Det hela blev en slags kombo i samband med introduktionen av godiset och är grunden till att vi idag - år 2024 - ger bort påskägg fyllda med godis. Så när du får ett påskägg kan du tänka dig att det symboliserar återfödsel eftersom att våren är på ingång!

På påsken är det ju bara ett måste att åtminstone ha ett par (hundra) kilo godis framme. Under påsken fungerar självklart all typ av godis, det kan vara exempelvis Choklad i mängder och i olika former, surt och salt godis och smågodis. Roligt blir det om exempelvis påskhararna i choklad står framme med sitt vackra folie tills åtminstone påskafton, medan smågodiset som oftast ligger i själva påskägget äts upp snabbt. Det finns liksom inget rätt och fel när man pratar om påsk och godis i ett, då kan man faktiskt äta vad som helst, när som helst och hur som helst. Eller hur?

Påskägg till barn: Gör äggjakten till en rolig lek!


Att fylla påskäggen med godis är inte bara en tradition utan också en möjlighet att skapa roliga och minnesvärda stunder för barnen! Hos oss kan du därför hitta ett brett utbud av påskgodis som är perfekt att fylla påskäggen med, vilket gör äggjakten ännu mer spännande och njutbar för alla. Kika in vårt stora urval av godis för att skapa det perfekta påskägget till barnen - för en äggjakt som ingen glömmer!

Hos oss hittar du fyllda & tomma påskägg


Är du ute efter lite härligheter att lägga i skålen på vardagsrumsbordet eller är du ute efter godis du kan proppa barnbarnens påskägg med? Är du ute efter fyllda påskägg eller är du kanske ute efter bara påskägget? Oavsett vad du söker så hittar du allt du kan tänka dig hos oss på Partykungen. Här finns nämligen påskägg i alla möjliga storlekar, och då menar vi verkligen ALLA MÖJLIGA storlekar. Här finns också godis som är litet, mellan och stort. Godis som smakar choklad, godis som smakar salt och godis som smakar surt. Här finns också lakrits och godis som kommer i form av ägg i choklad och godis som kommer i rätt färger, det vill säga "påskiga" färger. Godiset du hittar hos oss fungerar lika bra att sitta och proppa i sig själv som att spara och lägga i barn och barnbarns påskägg. Man skulle kunna säga att vi har den perfekta blandningen för att göra både barn, vuxna och äldre nöjd!

Experttips: Välj rätt godis till påskfirandet


Visst, vi förstår att det inte alltid är jättelätt att veta vilket godis man skall köpa för att göra hela ligan nöjd, just därför har vi tagit fram en liten "instruktionsanvisning" du kan läsa nedan vilket vi hoppas kunna hjälpa dig när du nu sitter här med ditt otroligt svåra val – vilket godis man skall välja. Är du ute efter godis så att farsan blir nöjd när han kommer förbi till påsk? Vad sägs om chokladsmakande påskägg? Det är ett godis som alla pappor gillar, och då menar vi verkligen ALLA! Varför, tja det vet vi inte, men chokladäggen går hem alla dagar i veckan iallafall! Är det mormor och morfar som skall kika förbi? Då är det väldigt viktigt att du har lättuggade godisar på bordet, typ geléhallon och hallon/lakritsbåtar. Dessa godisar är väldigt gammaldags och kommer leva vidare i flera hundra år till, utan tvekan! Är det lillkusinen som kommer på besök? Då säger vi bara: KINDERÄGG! Kinderäggen är ett stabilt val när det vankas barnbesök till påsk. Det är dock inte så konstigt med tanke på att 1. Ägget kommer med en härlig smak av choklad, och 2. Inuti ägget finns en rolig liten leksak. Man skulle nästan kunna säga att kinderäggen är det mest påskiga som finns för barn. Och slutligen, är det morsan och hennes jobbiga nya kille som kommer för att fira påsk med er? Ingen fara, en ask med chokladpraliner där texten: "Glad påsk" syns kommer fungera till 100%. Då visar du iallafall att du tänkt på henne, och vilken mamma gillar inte choklad liksom?

Fyll ditt påskägg med godis från Partykungen!


Så, oavsett om du är ute efter godis för att göra mormor och morfar, mamma, pappa eller kusinbarnet nöjd så hittar du det garanterat hos oss på Partykungen, även känd som Påskkungen under April månad. Här finns allt från påskmust till Kinderägg, sura och söta godisar, konstiga godisar, äggformat godis och kycklinggodis. Ingen påsk utan påskgodis och ägg från Partykungen! Här finns allt du någonsin kunnat drömma om att själv få i påskägget, så vi får väl hoppas för din skull att någon tänker i samma banor som dig, det vill säga att inhandla påskgodiset hos Partykungen!

Välkommen in att fynda dina påskägg och ditt påskgodis online hos oss på Påskkungen – snabbt, smidigt och prisvärt!
Läs mer