Pistoler & Gevär

Leksakspistoler hör till när barnen är i en viss ålder. Vattenpistoler är till exempel oöverträffade för lek, svalka och skratt under heta sommardagar. Är det någon i familjen som skjuter snabbare än sin egen skugga, som den populära figuren Lucky Luke? Då behöver ni ladda upp med schyssta leksakspistoler i cowboystuk! Här på Partykungen hittar du det mesta när det gäller vapen för lekar. Leksakspistoler kan också vara ett perfekt tillbehör till en maskeraddräkt för både vuxna och barn.

Leksakspistoler är coolt men leksaksgevär inger lite extra pondus i och med att de är större och används med båda händerna. På så sätt förbättras sikten och det går att skjuta prick på mål som befinner sig på längre avstånd från skytten. Det är därför minijägare alltid använder leksaksgevär. Vi har även leksaksgevär av automatmodell och andra lite mer speciella varianter.

Leksakspistoler är en favorit hos både stora och små, och här på Partykungen hittar du lämpliga leksakspuffror och leksaksgevär till både cowboys, pirater och moderna poliser. Det är bara att välja utifrån vad det är för typ av lek som är populärast hemma hos er. Du hittar även leksakspistoler med snygga hölster. Ett hölster är inte bara en stilig accessoar utan också praktiskt eftersom leksakspuffran inte hela tiden behöver hållas i handen. Risken för att leksakspistoler ska tappas bort minskar också om du har ett hölster.

Många av våra leksaksrevolvrar och leksaksgevär har mekanismer som innebär att det pangar till lite, eller att något skjuts ut när avtryckaren trycks ner. En klassisk knallpulverpistol har även den fördelen att det luktar krut när den avfyrats. Det ger en starkare helhetsupplevelse. Vi har även leksakspistoler och leksaksgevär med inbyggd LED-belysning som simulerar mynningsflamman på ett mycket effektfullt sätt!

Självklart är alla leksakspistoler och leksaksgevär du kan köpa av oss noggrant utprovade och helt ofarliga. Leksakspistoler ska inte smälla högre än att de kan användas inomhus utan att någon behöver skydda hörseln. Undantaget är våra knallpulverpistoler, de ger ifrån sig lite mer ljud och passar kanske bäst utomhus och kanske i kombination med öronproppar.

Det är positivt att bearbeta olika upplevelser genom leken. Att lek med leksakspistoler skulle ha en skadlig inverkan på barn har inget stöd i forskningen. Att skjuta med leksakspistoler och leksaksgevär är heller inget som barn nödvändigtvis kopplar till något våldsamt. Om de gör det så är det på samma nivå som att leka kuddkrig. Instruera barnen så att de inte siktar på någon som inte är med i leken och poängtera att de aldrig får leka med leksakspistoler eller leksaksgevär med ett realistiskt utseende utanför hemmet.

Oavsett om det är du själv som vill leka macho eller det är barnen som drömmer om att bli polis så hittar du rätt leksakspistol hos oss. Leksaksgevär stimulerar till lekar om svunna tider då cowboys och indianer möttes för första gången. Rusta er för spännande bravader och maskerader!
Läs mer