vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
vit check Enkel och trygg betalning klarna logo
vit check Störst i Norden på partyprylar vit krona
vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo

Vapen & Rustning

Leksaksvapen och rustningar har funnits i över 2 000 år och är lika populära idag som någonsin tidigare. Hos oss på Partykungen hittar du det mesta bland leksaksvapen, från stora och primitiva stenåldersklubbor som barnen kan tjonga på med, till klassiska knallpulverpistoler och rena science fiction vapen som ljussablar och futuristiska skjutvapen.

Ge barn möjlighet att ge sig hän åt spännande spionlekar, riddaräventyr bland drakar och enhörningar, ett drama i vilda västern eller varför inte en uppgörelse mellan två arga vikingar? Med hjälp av leksaksvapen kan barnen kopiera dramatiska händelser ur populära filmer och TV-serier. På så sätt får barnen inte bara möjlighet att återuppleva sitt favoritdrama utan även gestalta en spännande händelse med full inlevelse. Det är en svårslagen form av lek. Lekar med leksaksvapen behöver faktiskt inte vara det minsta våldsamma. Med en pilbåge eller pistol som skjuter ut bollar kan de skjuta prick på uppställda föremål. Vattenpistoler som kommer fram i trädgården en varm sommardag har egentligen större likhet med en vattenslang än ett skjutvapen.

Om barn är tillräckligt gamla för att förstå vad strid innebär kan de processa sin förståelse av världen genom att leka. Olika krigs- och vapenlekar är också oftast väldigt fysiska och de övar upp barnens koordination, avståndsbedömning och uppfattningsförmåga. Om de är två som leker under uppsikt av en vuxen kan vapenlekar bidra till att de lär sig att ta hänsyn till varandra. Forskningen visar också att lek i princip alltid är bra, vad den än handlar om.

Vårt utbud av leksaksvapen är mycket brett. Satsa gärna på leksaksvapen eller varför inte en rustning inspirerad av en viss historisk epok eller ett aktuellt fenomen inom populärkulturen. Du hittar allt från enkla stenyxor i plast till avancerade vattenpistoler och ett stort antal fäktklara leksakssvärd, leksaksdolkar och leksakssablar hos oss på Partykungen. Att vårt utbud är så pass stort innebär att du har alla möjligheter att hitta den där accessoaren som på ett perfekt sätt kompletterar din maskeraddräkt. Kanske en högaffel om du tänkt klä ut dig till bonde, ett mjukt basebollträ om du ska gå på fest som idrottsstjärna eller en pistol i ett hölster om du tänkt ta fram din inre cowboy. Många temafester och halloweenpartyt blir mycket roligare med rätt attiraljer. Ofta kan ett leksaksvapen vara den där detaljen som verkligen lyfter helheten till nästa nivå. Även om det inte används utan bara hänger där som en del av kostymen.

När vi talar om leksaksvapen är det definitivt inte fråga om rena prydnadsföremål som du bara kan ha i bältet eller hängande på väggen. Leksaker ska man såklart kunna leka med och våra leksaksvapen är inget undantag. Vi vet att lekar med leksaksvapen kan gå gå vilt till och har därför valt säkra och hållbara produkter. Låt ditt barn öva upp pricksäkerheten med en pilbåge som skjuter skumgummipilar, duellera med värjor, låtsasskjuta med ett gevär och gör upp med beväpnade skurkar i egenskap av en superhjälte med kraftfulla vapen.

Så länge det är absolut förbjudet att barn kränker varandra och ingen blir arg, rädd eller ledsen på riktigt är lekar med våra vapen oproblematiska. Till och med Vårdguiden skriver att barn utvecklar sin fantasi genom att leka krig. Vanligtvis så är det inte svårt för barn att skilja fantasi från verklighet. Det får dock gärna finnas en vuxen närvarande och det är alltid bra att prata om leken. Barnen bör även få lära sig att inte sikta på någon som inte är med i leken.

Ett antal av våra leksaksvapen ser ganska så verkliga ut, vilket betyder att det är oerhört viktigt att vara försiktig med hur en hanterar dessa leksaker. De ska absolut inte förekomma på offentlig plats eftersom folk kan blir rädda och tro att de är riktiga.

Andra leksaksvapen i vårt utbud är fantasifulla och kan till och med ha ett skämtsamt utseende.
Köp leksaksvapen online och spara pengar
På med valfri rustning eller skyddsutrustning och välj vilket leksaksvapen du ska besegra ondskan med idag! Här hos Partykungen hittar ni allt som behövs för att rädda världen, och det till ett mycket förmånligt pris.
Läs mer