Rustning

När behöver du en rustning? Det är nog sällan du får användning för en i ditt vardagliga liv om du inte råkar vara en medeltida krigare, och sådana finns det ont om i dagens läge. Däremot behöver varje teater av självaktning ha minst en rustning i sitt kostymförråd. De är även utmärkta på maskeradpartyt, temafesten eller halloween och en rustning i barnens utklädningslåda blir en given succé.

En rustning kan se lite olika ut beroende på om du vill gestalta exempelvis en romersk krigare eller en riddare från 1200-talet. En grekisk/romersk rustning kan ha inslag av röda detaljer och en fjäder i hatten men behöver inte ha en beklädnad som täcker benen. Medeltida riddare som ofta stred med spjut på hästar behövde däremot en rustning som täckte hela kroppen. Det är inte bara vi människor som har burit rustningar utan det har även tillverkats rustningar och andra skydd för exempelvis de hästar som var med i strid. Hos Partykungen är det dock rustningar för oss människor som du kan hitta och de är inte tillverkade i varken stål eller kevlar utan i betydligt mer lättburna och billiga material.

En antik rustning var fint dekorerad med mönster på bröstet och det är även de rustningar som du hittar hos oss. Beställ hem en rustning inför nästa halloween eller maskerad och festens övriga deltagare kommer sannolikt både vilja granska din utklädnad närmare samtidigt som de vill hålla ett visst avstånd. Med en rustning symboliserar du nämligen både respekt och makt. Förr i tiden fick dock inte vem som helst lov att bära vilken rustning som helst. Genom rustningen kunde andra se vem som stod högst i rang.

Barn älskar vanligen att klä ut sig och kan hålla på att prova olika outfits i flera timmar. Med en rustning i utklädningslådan blir samlingen komplett och det lite äldre barnet kan samtidigt uppmuntras att lära sig mer om exempelvis medeltiden eller det antika Rom. Kanske kan barnet spela upp sina nyfunna kunskaper i en pjäs? Flera av våra produkter för barn är tillverkade i olika storlekar efter barnens ålder. När det gäller vuxenstorlekar är rustningarna ofta i en storlek. De fästs på kroppen med band som kan spännas åt olika hårt och därmed anpassas efter olika kroppsstorlekar.

En rustning är egentligen ett samlingsnamn för många olika delar som sätts samman. Här ingår flera olika typer av pansar, harnesk, visir och hjälm. Därför får du inte glömma att komplettera din look som riddare eller soldat med produkter från våra andra kategorier. Hela intrycket måste ju bli fulländat, eller hur? Skulle du missa att beställa en del så har vi snabba leveranser för att du ska kunna gå på maskerad som en fullfjädrad medeltida riddare. Visar vi en bild här på hemsidan på en person i full mundering skriver vi alltid ut vad som ingår och inte så att du vet.

Börja planera och hitta inspiration inför nästa maskerad genom att botanisera runt på hemsidan och hitta en rustning för både stora och små riddare.
Läs mer