Sköldar

Behöver du en sköld för en perfekt outfit för nästa maskerad? Vill du bara leva ut din dröm att vara viking fullt ut? Eller vill du kanske lära barnen att fäktas och försvara sig som en riktig gladiator? Oavsett vad så kan du lita på att Partykungen har ett stort utbud av fräcka sköldar som passar ändamålet. Sköldar har människor använt i alla år, ja egentligen så länge det har funnits svärd eftersom vi har behövt skydda oss från svärdens vassa eggar. Kanske gör detta skölden till det äldsta nu användbara stridstillbehöret, och därför också det perfekta tillbehöret till din maskerad!

Vissa av våra sköldar kommer tillsammans med ett leksakssvärd, för vad vore väl en riddare utan svärdet att rädda oskyldiga från drakar med? Med rätt tillbehör blir det enkelt att skapa en hel maskeraddräkt utan att du behöver lägga ut en förmögenhet. Just sköldar och leksakssvärd är dessutom perfekta för alla barn som tröttnat på plattan och vill leka lite mer aktiva lekar.

Ska du klä ut dig till riddare så måste du förstås också ha en rustning, medan en viking kanske behöver färre tillbehör för att efterliknas. Vi rekommenderar att du väljer något som passar din personlighet. En riddare tillhörde ofta adeln, var fin i kanten och sa inte många ord när han var i tjänst, medan en viking gärna var skränig och framåt. Har du möjlighet att odla fram ett ordentligt skägg tycker vi att viking är en bra idé! Kanske kan du fläta skägget, för att få den där riktiga vikingakänslan? Annars finns det såklart finfina lösskägg i vårt sortiment!

Vill du istället klä ut dig till en superhjälte eller en mytologisk figur som använder sköldar till vardags har vi såklart produkterna för dig med. Wonder Womans sköld är till exempel en riktigt mäktig pryl. I serierna och filmerna om henne är den nämligen helt oförstörbar och samtidigt ett kraftfullt vapen.

Vill du istället ta ytterligare ett steg mot odödlighet kan du alltid klä ut dig till Akilles och använda hans sköld. Akilles var nämligen näst intill osårbar och slogs i det trojanska kriget. Han var fiendernas skräck och såg till att alltid stå på den vinnande sidan. Till slut upptäckte fienden att det enda sättet att döda honom på var att sikta på hans häl, så var noga med att ha heltäckande skor om du ska klä ut dig till denna mytologiska krigare!

Varför inte ha vikingatema på sommarens grillfester? Eller på nyårsafton! Mjöd kan du enkelt göra hemma eller köpa i butik och se till att servera helgrillat kött. Du kanske kan förbjuda bestick och låta gästerna slafsa i sig maten med händerna? Låt fantasin flöda men se för all del till att ladda upp för en riktig vikingastrid när gästerna blivit varma i kläderna. Sköldar, leksakssvärd och låtsasyxor finns såklart att köpa hos oss. Bara din fantasi sätter gränserna! Tänk på att vråla, skråla och skåla, för det ska en riktig viking tåla! Vikingarnas sköldar var alltid gjorda av trä förr i tiden, men träet hölls oftast ihop av järnband från byarnas duktiga smeder. Kanske inte lika hållbara som riddarnas sköldar i stål, men ack så mycket lättare att bära med sig på vikingarnas raider över sjöar och hav! Våra sköldar är dock gjorda av plast, men ser verklighetstrogna ut ändå!

Oavsett vad du väljer för fest hittar du sköldarna som passar ändamålet hos oss på Partykungen! Kolla gärna in plastsvärd, leksaksyxor och lösskägg också så att du får en komplett fest, ett fantastiskt kalas eller den där grymma vikingalooken till nästa lönesamtal!
Läs mer