Hem
Maskerad Tillbehör Leksaksvapen Svärd, Dolkar och Knivar

Svärd, Dolkar och Knivar

När behöver du använda leksakssvärd, dolkar och knivar? Till exempel när du klär ut dig till riddare, inbrottstjuv eller sjörövare. En maskeradoutfit blir inte komplett utan de rätta tillbehören och de ska helst se verklighetstrogna ut. Så ladda upp redan nu inför nästa temafest och beställ hem leksakssvärd, dolkar och knivar som gör att alla tar dig för en mystisk ninja eller en äkta riddare i skinande rustning direkt från 1700-talet.

Tycker ditt barn om medeltiden och att läsa om modiga riddare med svärd som ska rädda prinsessan och hela kungariket? Kanske kan barnet inte få nog av den mystiska vikingatiden med alla dessa asagudar, slag och resor som det ryktas om? Gör något mer av historien än att bara läsa om medel- eller vikingatiden. Ett imponerande leksakssvärd gör dig redo att försvara kungen och rädda prinsessan från draken. Kanske behövs en leksaksdolk för det slutgiltiga hugget som dräper urtidsmonstret? Vikingarna sägs ha använt en hel del olika typer av vapen som stenar, pilar och spjut men också svärd och yxor. Välj bland utbudet av leksakssvärd, dolkar och knivar för att hitta det rätta tillbehöret för att besegra Midgårdsormen.

Genom leken lär sig barn mer om världen, andra människor och faktiskt om sig själva. De kan öva på händelser i leken för att förstå vad som händer runt omkring. Att ikläda sig olika roller gör det naturligare att få visa känslor som kanske inte är tillåtna eller enkla i det vanliga livet. På samma sätt kanske du som vuxen deltar i lajv då du under en helg eller några dagar ska agera som den roll du blivit tilldelad. Vad har den karaktären på sig, hur agerar den i specifika situationer, hur skulle den känna, säga och tänka? Tillbehör som leksakssvärd, dolkar och knivar gör det enklare att komma närmare karaktären och gå in i rollen till fullo.

När använder man vilket leksaksvapen och varför ser de olika ut? Stickvapnens skiftande utseende beror helt enkelt på i vilken tid de utvecklades, hur kulturen såg ut och vilka tekniska förutsättningar som fanns. Så se till att välja rätt typ av leksakssvärd, dolkar och knivar som matchar din maskeradoutfit. Läs på lite om vilken dolk eller svärd som användes under 1500-talet i Asien kontra på 1700-talets Europa och briljera med dina kunskaper på nästa temafest. Det kommer också se till att du slipper tappa ansiktet genom att du inte väljer ett ninjaset när du skulle ha valt en leksaksmachete. Väljer du att lätta ankar och kasta loss är det en leksaksdolk och inget annat du ska satsa på. En sjörövare går ju som vi alla vet inte ut utan sitt vapen, papegoja och lapp för ögat. Ställ till med en hejdundrande sjörövarfest där ni hissar Jolly Roger och dissar alla landkrabbor. Med Partykungens maskeradattribut kommer ingen ta er för de snälla och fredliga sjöbusar ni egentligen är. Förbered och ställ till en scen med hjälp av en teaterdolk eller skapa specialeffekter med blinkande lasersvärd.
Läs mer