Riddardräkter

När du handlar riddardräkter från oss på Partykungen så dubbar vi dig såklart till en festlig knekt. Med vårt variationsrika utbud av riddardräkter kan du själv välja om du vill vara en riddare i en skinande rustning, en korsfarare eller en humoristiskt knekt. Riddarna hade sina glansdagar under medeltiden men sanningen att säga är att de aldrig försvunnit. Bland barn i alla åldrar så lever de vidare i lekar och sagor. För vuxna ger våra riddardräkter en chans att åter bli barn på nytt och iklä sig rollen som sin hjälte, även om det enbart är på temafesten eller halloween en
gång om året.

Temafest för vuxna – Fantasy-vågen är här för att stanna och ingen berättelse är fullständig utan hjälten som inspirerats av de medeltida riddarna. Därför har det även blivit omåttligt populärt att arrangera temafester med just riddare. Vi har riddardräkterna och perukerna du behöver för att bli Jon Snow, Ivanhoe eller någon av de riddare som finns i historieböckerna. Riddarna var adelsmän och friherrar som kunde bistå med egna soldater och vapen. Deras fester var storslagna och livet skiljde sig mycket från arbetarnas. Så därför ska du slå på stort när du har ett riddartema.

Är det en fest för enbart vuxna kan du göra det med glimten i ögat då vi även har humoristiska riddardräkter. Vissa där humorn är under bältet som får de sköna möerna att rodna. Vi har givetvis alla viktiga accessoarer, såsom olika medeltida leksaksvapen, för att din riddare ska bli coolast på festen.

Riddardräkter till barnkalas – Vi har flera olika typer av riddardräkter i barnstorlekar. De flesta barn har någon gång i livet en prinsess- och riddarperiod, och våra riddardräkter kan givetvis även användas till de vardagliga lekarna. När du arrangerar ett barnkalas med riddartema kan du verkligen ta ut svängarna både vad gäller kläder och snacks. Kom ihåg att även föräldrar som deltar bör vara utklädda, eller uppklädda enligt oss, till riddare. Riddare var dåtidens elitsoldater men de gick inte alltid omkring i sina rustningar stridsklara utan hade även vardagliga medeltida kläder så det finns mycket att välja på.

Som med alla temafester gör detaljerna mycket för upplevelsen. Hitta på lekar som passar för riddare, exempelvis tornerspel. Inte med riktiga vapen då men exempelvis prickskytte med en leksakspilbåge eller sätta en nål på en lång pinne och se vem som kan sticka hål på flest ballonger. Ett annat tips är att dubba jubilaren eftersom det dennes dag. Det är bara den egna fantasin som sätter gränser, men vi lovar att med en riddarfest med vackra rustningar och riddarkläder kommer den lilla tjejen eller killen att somna med ett leende på läpparna då dagen är till ända.

Vi har allt du behöver för att duka upp till ett stort kalas med riddartema. Ta med dina vänner till medeltiden och de svunna legendariska dagarna. Vill du vara ensam riddare på festen har vi även andra dräkter som passar till dina vänner på festen med riddartema. Vad sägs om häst, gycklare eller en egen sven? Oavsett val av maskeraddräkter har vi alltid snabba leveranser.
Läs mer