vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
vit check Enkel och trygg betalning klarna logo
vit check Störst i Norden på partyprylar vit krona
vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
Hem
Teman Högtider St Patrick's Day

St. Patrick's Day

Den största frågan om våren är inte vad en ska göra med den fulla sjömannen som man sjunger om i den klassiska irländska visan, utan frågan som är större är helt enkelt vilken whisky man ska ha i en Irish Coffee. Många barslagsmål har uppstått kring den frågan. Förslagsvis undviker du krogslaggis och ägnar istället Saint Patricks day åt att fira den gröna ön och dess kultur, historia och skönhet på ett sätt som bara ett irländskt, grönt hjärta kan förstå.

För att fira Saint Patricks Day behöver du så mycket grönt som möjligt. Tallrikar, fat, muggar, glas och girlanger ska vara gröna. Ballonger, kläder, skor, hattar och peruker ska vara gröna. Konfetti, bestick, gäster och öl ska vara gröna. Ja, allt ska vara grönt på Paddys Day, för det är så man gör på den gröna ön Irland!

Irlands skyddshelgon Saint Patrick är symbolen för Irland och dess folks viktigaste helgon. Han vakar över Irland och varje år firas hans dag med en fest i grön där ölet flödar. Till och med ölet är grönt på Paddys Day, som dagen kallas i folkmun. Saint Patricks Day är i norden känt som en dag då de irländska och brittiska pubarna på stan färgas gröna av kläder, drycker och accessoarer och inte minst syns en och annan klöver på klädernas motiv. Om du har tur kan du dessutom få syn på en tvättaäkta irländsk Leprechaun! Alltså ett väsen som ser ut som en mycket liten tomteliknande gubbe med snygga skor och massor av guld! Det är han som står i slutet av regnbågen så om du ser honom vet du att rikedomarna är nära.

Fira Saint Patricks Day som en äkta irländare med folkmusik, gröna kläder, shamrocks och massor av glädje och sång! Slainte!
Läs mer

Inspiration