vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
vit check Enkel och trygg betalning klarna logo
vit check Störst i Norden på partyprylar vit krona
vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo

Shakers

Här hittar du shakers som låter dig blanda drinkar som ett proffs. Visst vore det härligt att med några snygga grepp kunna återskapa den där drinken som du testade på finbaren under semestern? En bra shaker låter dig visa vem som är kung eller drottning i baren! Man kan säga att shakern är skillnaden mellan en hafsig blandning av olika ingredienser och en perfekt avvägd smaksensation. En cocktailshaker är helt enkelt varje bartenders bästa vän. Vi har laddat upp med shakers online av hög kvalitet i olika utföranden som är snygga, häftiga, stilrena, klassiska, udda, roliga eller eleganta. Allt för att du ska hitta just den shaker som passar din smak och utbudet i din bar hemma.

Drinkshakern, som vi känner den idag, sägs ha sett dagens ljus under 1800-talet. Idag hör den till basutrustningen i varje bar. Vi vågar påstå att alla som någon gång blandat drinkar med en riktigt bra shaker förstår innebörden av de bevingade orden från agent 007: ”Shaken, not stirred”.

En shaker har en till synes ganska okomplicerad konstruktion, och den består vanligen av två eller tre delar. Alla som testat hemmagjorda varianter, som en dressing-blandare, två sammansatta glas eller rent av en visp, vet att en felaktigt konstruerad drinkblandare är en rätt kladdig historia. En shaker utgör helt enkelt skillnaden mellan en perfekt skakad drink och en nedskvätt tapet. Det finns flera olika typer av shakers. Vet du inte vilken du ska välja? Sitt lugnt i partybåten! Partykungen har sammanställt en liten guide:

Bostonshaker – Den här typen av shaker uppskattas ofta av professionella bartenders. Den är tvådelad, och består av själva bägaren samt ett mätglas. En bostonshaker är perfekt både för att skaka och muddla drinkar. Du mäter upp dina ingredienser, häller i dem i bägaren och sedan kopplar du ihop de två delarna och shakar loss till dina gästers förtjusning.

Fransk shaker – Det här är en shaker av fransk härkomst som anses vara lite av bartendervärldens Rolls Royce. Den består av två delar och designen är något utöver det vanliga. Den smala och höga underdelen och den korkformade eleganta överdelen bidrar till perfekt skakade drinkar. En fransk shaker är modellen för dig som söker en produkt i häftig design.

Cobbleshaker – Om du söker en klassisk shaker som består av en bägare, en inbyggd sil och ett snyggt format lock så är cobbleshakern ett bra val. Den här typen av shaker är lätt att slå upp drinkar med utan spill tack vare silen.

Hos Partykungen hittar du drinkshakers i en stor mängd utföranden. Vi har större varianter som rymmer flera drinkar såväl som behändiga mini-shakers. Utöver shakers erbjuder vi även kompletta och snyggt förpackade set med tillbehör som jiggers, drinkpinnar, tänger och silar med fjädrar. Kort sagt har vi alla tillbehör som får det att se ut som att du vet exakt vad du sysslar med bakom bardisken!

En bra shaker ska vara lätt att hålla ren. Hos Partykungen hittar du produkter i hygieniska material som glas och rostfritt stål som är enkla att rengöra. Vi rekommenderar dock att du alltid läser tillverkarens rekommendationer om hur du bäst tar hand om din nya produkt innan du shakar loss!

Botanisera i sortimentet med olika shakers och hitta den modell som kommer förgylla dina fester. Bjud hem polarna och ha ett drink-maraton, det är alltid bäst att tjuvträna lite innan du ska visa upp dig bakom bardisken. Vi har ett prisvärt utbud med kvalitets-shakers som ger dig en riktigt bra ursäkt att prova nya drinkrecept!
Läs mer