Hem
Teman Högtider Singles Day

Singles Day

Singlarnas dag firas numera av stolta ensamstående över hela världen, men var från början ett kinesiskt påfund. Högtiden infaller den elfte november – alltså 11/11. Datumet valdes just på grund av att ettorna representerar ”singlar”.

Allting började 1993 vid universitetet i Nanjing, där fyra unga män diskuterade hur de skulle kunna bryta sig ur singellivets monotoni. Till slut kom de överens om att 11/11 vore en bra dag att fira friheten med att vara singel. Intresset spred sig och Singles' Day blev snart ett globalt fenomen.

Ettorna kan även tänkas symbolisera två personer som finner varandra, för paradoxalt nog har Singles' Day blivit en av världens största festivaler för att fira förhållanden – eller åtminstone chansen att lämna singellivet. Många bröllop hålls detta datum och det anordnas otaliga fester och blinddejt-partyn för att sammanföra singlar med varandra.

Partykungen har allt du behöver för att fira Singles' Day i stil – vare sig du föredrar att celebrera ditt soloskap på egen hand, är bjuden på singelfest eller ska gå på dejt i hopp om att förvandla din etta till en tvåa. Här finns allt från läckra kläder till partyprylar och accessoarer. Vi har även anti-singelpiller för ofrivilliga singlar som behöver en liten placebo-knuff och närgångna sällskapsspel som passar perfekt på singelpartyt.
Läs mer
1 träffar