Sombreros

Vad sägs om att spexa till fredagsmyset med sombreros? Sombreros är vidbrättade hattar med en lustig kulle på mitten! En annan grej som gör att de ofta upplevs som en aning komiska är att sombreros är stora, närmast överdimensionerade jämfört med andra huvudbonader. De används framförallt i Mexiko som skydd mot den starka solen. Där är sombreros starkt förknippade med cowboys. Sombreros kan sägas vara en slags föregångare till cowboyhatten och perfekta när du känner för att ha en knallpulverpuffra i bältet och en snusnäsduk för munnen. Vi på Partykungen tycker att sombreros är den självklara pricken över i:et när det gäller många coola maskeradutstyrslar.

Man ska heller inte förglömma att sombreros faktiskt är väldigt praktiska. De är lätta och sitter bra samtidigt som de på ett mycket effektivt sätt skuggar ansiktet. Självklart har vi även sombreros för barn!

Vad ska man ha förutom en sombrero då, för att vara Mexiko chic, eller i alla fall en karikatyr på en mexikansk man på ett kalas? En poncho är en klassiker ihop med en stilig sombrero men vi på Partykungen är även för kontraster. Testa vad som händer om du kombinerar en sombrero med kostym när det är party i parken eller vad du får för reaktioner om du glider runt i en sombrero på en festival. Vi kan nästan lova att det kommer att väcka reaktioner. Ett viktigt stiltips som aldrig slår fel är att kombinera en sombrero med en rejäl mustasch. Vi har massor av lösmustascher här på Partykungen som är som gjorda för att bäras med sombreros.

Traditionella sombreros är tämligen enkla huvudbonader i filt eller strå. Vi har dock även tagit in riktigt snygga gå-bort sombreros som har påsydda dekorationer och är gjorda i ett lite mer exklusivt material. Du ska inte behöva kompromissa utan kunna hitta en snygg sombrero i vårt sortiment som passar perfekt utifrån den stil du tänkt dig!

Day of the Dead är en högtid som liknar halloween men som leker ännu mer med morbida teman. Att klä ut sig till en dödskallesminkad mexikansk bandido på Day of Dead är så vanligt att vi har flera särskilda sombreros för detta ändamål. Kolla in dem! De funkar givetvis jättebra även under just halloween.

Många svenskars favoritkrubb när det är dags för fredagsmys är faktiskt nachos! Alltså diverse plockmat som äts tillsammans med hårda majstortillas. För att få till den rätta Mexiko-känslan krävs inte bara starka kryddor och kanske kastanjetter utan även schyssta sombreros. Bär du sombrero passar det att dricka tequila eller kanske en iskall Coronita med en limeskiva nedtryckt i flaskan.

Sombreros är one size fits all och du behöver inte prova dem för att veta att de kommer att sitta. Det innebär att det är lämpligt att köpa billiga sombreros online hos oss på Partykungen. Vi skickar dem så fort vi tagit emot din beställning.
Läs mer