Starkt & Hett

Om du älskar allt som är starkt och hett så har du onekligen hittat rätt! På Partykungen är vi inte bara tokiga i lekar, spel, kalas och festligheter, vi tokälskar heta utmaningar som tänder eld på smaklökarna. Så självklart har vi sett till fylla partyskafferiet med glödheta grillsåser, snacks och godis som skapar fyrverkerier i munnen. Här har vi samlat mängder av kryddstarka smaksensationer som utan tvekan sätter fyr på festmiddagen!

Graden av hetta anges vanligtvis i Scoville Heat Units (SHU). Den traditionella Scoville-skalan uppfanns redan 1912 av amerikanen Wilbur Scoville och börjar på noll med vanlig paprika följt av peperoni på omkring 100–500 SHU. Jalapeño, Sriracha och klassisk Tabasco kommer därnäst på max 8 000 scoville. Habanero ligger på 350 000 SHU, Carolina Reaper på två miljoner och Psycho Serum på 6,4 miljoner. Och ren Kapsaicin toppar skalan med otroliga 16 miljoner scoville.

Scoville smoville – på Partykungen räknar vi hetta i steg om fjantigt småvarmt, löjligt hett, idiotstarkt, förbannat hett, djävulusiskt hett och dödsstarkt. Och tro inte att vi stannar där. Åh nej! Vi tar det ännu ett par snäpp upp till infernaliskt hett och hetare än helvetet! Så om du gillar starka såser, kryddiga popcorn, peppriga bönor, chilinötter, heta chips och glödande gott godis är detta verkligen platsen för dig. Här kan du frottera dig i starka och heta smaker av alla de slag – från smaskiga BBQ-såser, kryddstarka snacks, karameller och konfektyr med skönt sting till eldiga grillsåser, brännheta kryddblandningar och lavadoppade nötter som sätter smaklökarna i brand.

Har du sett kändisarna våndas med att besvara heta frågor medan de käkar ännu hetare kycklingvingar i First We Feasts populära Youtube-serie ”Hot Ones” och fnyst att de bara är en bunt veka mesar som inte tål lite värme i truten? Tror du att du klarar det bättre? Peppar, peppar, säger vi bara! Nu hittar du nämligen de tokheta såserna från showen här på Partykungen, så upp till bevis! Testa allas värsta skräck ”Da Bomb” och se om du pallar trycket när den fasansfulla hettan exploderar i käften. Och glöm inte att avsluta utmaningen med en traditionsenlig slutkläm direkt ur flaskan av ”The Last Dab”, så får vi se hur kaxig du är efteråt. Smaklig spis, vi menar spice!

Är du på jakt efter den perfekta julklappen eller födelsedagspresenten till någon som gillar starkt och hett så har Partykungen precis vad du letar efter. I webbutiken finns massor av smakrika kit med olika kryddmixer, oljor och chilisåser som är en het dröm för alla hemmakockar och grillfantaster. Till den som har tröttnat på gamla vanliga chokladkalendrar kan vi varmt rekommendera Chili Klaus Jingle Balls, adventskalendern där varje lucka döljer en ny flammande överraskning i form av allt från lakrits och chilifylld mjölkchoklad till starka karameller och galet heta såser. Vi har även Chili Klaus Hot Sauce Gift Packs, heta chips med olika vindstyrka, matchande dippmixer, Carolina Reaper kryddpulver och mycket mer.

Haupt Lakrits är kända för sina unika godissmaker och deras Heta Svenskjävlar är verkligen värda att prova om du gillar svinstark lakritskonfekt. Här hittar du även godisklubbor med smak av päron, vanilj och Carolina Reaper, råstark fudge, supersura och superstarka Brain Blasterz och heta polkagrisar som är täckta med salmiak- och chilipulver. Föredrar du heta snacks lär nog Ass Kickins starka bönor, cashewnötter, popcorn eller honungskanderade jordnötter med Chipotle, Ghost Pepper, Habanero eller Carolina Reaper falla dig i smaken.

Vill du ge polarna en riktig styrkeutmaning finns även sinnessjukt roliga spel som Crazy Ass Hot Sauce Challenge, Pure Bred Idiot Hot Sauce Roulette, Death Nut Challenge och Tube of Terror att välja mellan. Och här snackar vi riktigt idiotheta grejer som bara de allra djärvaste, eller mest dåraktiga, vågar sig på. Med extrem hetta på upp till 16 mille scoville bjuder de smaklökarna på en vulkanisk vansinnestripp rakt genom skärselden, så du provar på egen risk! Tänk på att överdrivet starka produkter inte bör konsumeras av barn, gravida, sjuka eller i övrigt känsliga personer. Och kom ihåg – det som går in måste komma ut. Det finns en anledning till att många av våra magstarka utmaningar heter saker som ”whoop ass”, ”ass kicker” och ”ass blaster”. Ta varningen på allvar! Vissa hot sauces kommer även med sitt eget utedass – för säkerhets skull.

Oavsett om du vill imponera på vännerna med en brännhet grillfest, utmana syskonen på ett vanvettigt starkt smaktest, överraska älsklingen med ett hett gåvoset i julklapp eller bara letar efter något smarrigt till fredagsmyset så har vi allt hett och starkt du kan önska! Beställ dina heta såser, kryddmixer, snacks och godis till lika heta priser online på Partykungen.se – vi levererar på stubinen!
Läs mer