Hem
Maskerad Maskeraddräkter Steampunkdräkter

Steampunkdräkter

På 1970-talet brukade tre science fiction-författare hänga på pubar tillsammans och diskutera sitt författarskap. Blaylock, Powers och Jeter var alla tre intresserade av den viktorianska eran. De började tids nog att peppa varandra till att skriva historier som kombinerade science fiction med en viktoriansk miljö, och vid den tidpunkten hade männen ingen aning om att deras diskussioner på den lokala puben skulle lägga grunden för en helt ny undergenre till science fiction. Begreppet steampunk myntades av Jeter själv när han recenserade ett av sina egna verk, och idag är genren mer poppis än någonsin. Nu har du möjlighet att mixa dåtid med framtid och klä ut dig till den häftigaste karaktären på nästa maskeradfest! På Partykungen finns ett brett utbud av steampunkdräkter som andas retro futurism.

Här har vi samlat ihop alla våra steampunkdräkter som definitivt kommer öka dina chanser att vinna priset för "kvällens bästa utstyrsel". De vackra och detaljrika steampunkdräkterna i vårt sortiment är bland annat inspirerade av den framtidsvision som människor hade på 1800-talet. På den tiden var kugghjul och ångmaskiner det mest high tech som gick att föreställa sig! Just därför har kläderna häftiga detaljer som påminner om mässing, redskap, verktyg och diverse mekaniska finesser. Vi erbjuder dräkter för både kvinnor och män med en tydligt viktoriansk stil, men också med inslag från vilda västern, pirater och lokomotiv. Vill du vrida tillbaka tiden till 1800-talet men ändå vara modern, annorlunda, fantasifull och en gnutta galen? Då är det hög tid att kolla in vårt utbud av spännande steampunkdräkter.

Ta en titt i vårt utbud och gör dig redo för en episk temafest! Här finner du exempelvis en långklänning med korsettliknande överdel, puffärmar och skimrande, bruna färger i kombination med svarta spetsdetaljer. När du kliver in på festen kanske inte alla förstår exakt vad du ska föreställa, men det kommer i alla fall vara glasklart att du är coolast i sällskapet. Om du istället söker en steampunkdräkt med piratvibbar kan du välja en klänning i kortare modell med korsettknytning, en mörkröd kjol i flera lager och ett svart piratbälte med gulddetaljer. Den klassiska pirathatten i trekantsmodell ger dig den fulländade looken som steampunkpirat! För dig som hellre klär dig i byxor och jacka erbjuder vi flera olika dräkter med spännande utformningar. Om du vill matcha snyggingen i piratklänning kan du hitta en dräkt av fuskmocka med lyxiga, glänsande partier i silver och mönstrade guldknappar. Den här steampunkpiraten verkar ha roffat åt sig alla skatter på de sju haven för sig själv!

Dröm dig iväg till en retrofuturistisk värld av skimrande mässing, rykande ångmaskiner och knakande kugghjul där alla människor matchar omgivningen. Steampunkdräkterna i vårt sortiment är lyxiga, eleganta och så pass coola att alla gäster kommer börja hacka tänder när du gör entré. Förutom dräkter kan du även hitta steampunkhattar i vårt sortiment, och glöm inte bort att komplettera dräkten med andra accessoarer för att skapa en fulländad look. Din karaktär kanske behöver en käpp, knästrumpor, skägg, ett svärd, spetsmuffar eller lyxiga smycken?
Läs mer