vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
vit check Enkel och trygg betalning klarna logo
vit check Störst i Norden på partyprylar vit krona
vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo

Surt Godis

Trots att de är sura får de dig på bra humör! Vi pratar såklart om surt godis vilket är mångas favoriter. Kanske din också? Vi har alltid ett stort sortiment på lager med både mjuka och hårda surisar i många smaker som lakrits, cola, jordgubb, tutti frutti och andra fruktsmaker. Du beställer snabbt och enkelt allt från klassiker som godisremmar, S-märken och kryptoniter till nyheter som håller hög kvalitet och därmed platsar i vårt sortiment. Tack vare att vi har snabba leveranser behöver du inte vänta länge på din beställning när suget efter surt godis väl sätter in.

Är det dags för barnkalas, födelsedagskalas, fest eller bara hög tid att piffa upp vardagen lite? Då passar surt godis alldeles utmärkt. För trots att de är sura i smaken är de inga surisar som får dina mungipor att hänga. Istället rinner salivet till bara du tänker på den där sur-salta lakritssmaken eller de blandade fruktkulorna och ger dig ett leende som går från öra till öra. Du hittar surt godis som kommer tillfredsställa de flesta tack vare stor variation i både smak och utseende. Dessutom finns allt från mindre förpackningar när du vill unna dig själv en liten godbit till större lådor till ett bra pris som räcker till många.

Ingen godispåse är komplett utan surt godis. Kanske är det för att de piggar och fräschar upp så bra i både mun och huvud? De är varken klibbiga, för sockriga eller riskerar att smälta i solen. Oavsett om du fyller hela godisskålen med surisar eller blandar med övrigt godis är de helt klart ett måste. Serverar du ett gottebord på ett kalas eller ger godispåsar till barn kommer det säkert finnas minst lika många smaker som personer så se till att ladda upp med olika sorter. Surt godis kanske också är lite roligare att äta än många andra godistyper då utseendet är väldigt varierat. Gillar du mest flaskor, nappar, svampar eller bananer? Kanske är platta runda din favorit tillsammans med långa remmar? Dessutom kan surheten faktiskt variera beroende på sort. Vissa är “bara” sura, andra är “jättesura” medan andra betecknas som syrliga.

Om du gillar att stå i köket och stöka måste du prova att baka med surt godis. Vi har många recept med surt godis som vi skulle vilja rekommendera men detta är ju ingen receptsida eller matlagningssajt. Därför nöjer vi oss med två tips. Det första är busenkelt och kan serveras tillsammans med en god kaka, som fyllning i tårtor eller topping på exempelvis cupcakes. Det är helt enkelt grädde som du smaksätter med din favoritsuris. Hetta upp grädden på plattan, ta av kastrullen och blanda i ditt sura godis. Låt godiset smälta i grädden under omrörning och ställ sedan för att svalna. Sedan vispar du upp allt till ett smarrigt fluff. Vårt andra tips är att garnera en tårta med surt godis. Det blir en kanonfin smakbrytning till en söt fyllning. Vilket surt godis får förgylla nästa tårta?
Läs mer