Hem
Festartiklar Dukning Tårtfat & Tårtspadar

Tårtfat & Tårtspadar

En tårta måste serveras på ett tårtfat. Det hör du ju på namnet. En tårta är en maffig och stilig pjäs som serveras som kronan på verket på kafferepet när alla bullar och kakor redan ligger i magen. Det är väldigt viktigt att tårtfatet passar tårtans storlek och utseende. Hos Partykungen hittar du olika varianter till låga priser som gör att ingen kommer glömma din stiliga tårta. Dags att baka!

Tårta. Smaka på ordet. Ser du framför dig en smarrig gräddtårta med mjuk vaniljkräm och fluffig grädde i flera lager mellan en porös sockerkaksbotten eller en krämig variant med smörfyllning i smak av kaffe som dekorerats med spröda chokladflarn? Kanske får du till dig helt andra smaker? Oavsett måste ju ditt mästerverk som du har slitit med i timmar serveras på ett ståndaktigt tårtfat. Det behövs även om du tagit vägen om bageriet och låtit konditorerna göra det som de gör allra bäst. Att sätta fram ett mästerverk på en vanlig tallrik blir liksom lite platt och fattigt. Som att ha gymnastikskor till en brudklänning eller äta gröt på nyårsafton. Du förstår vad vi menar.

Självklart ska du servera din tårta på ett tårtfat som passar dig och din stil. Vi kan erbjuda stilrena tårtbrickor i både rektangulära och runda former för dig som är sparsmakad minimalist. Kanske serverar du en långpannetårta på de rektangulära tårtfaten och en naked cake på de runda varianterna för att hålla stilen?

Är du en hejare i köket som ofta får förfrågningar av vänner och bekanta att baka till deras födelsedagar? Då måste du ju kunna leverera tårtan på ett säkert sätt eller hur? Kolla in våra tårtfat med lock. Grädden hålls på plats och leveransen sker utan problem. Ett lock är också bra på tårtfatet om ni njuter av både tårta och väder. För att inga getingar eller flugor ska smaska i sig tårtan sätter ni helt enkelt locket över. Smart va?

När du vill att tårtan verkligen ska synas och höja upp den till skyarna placerar du den helt enkelt på ett tårtfat med fot. Det kan också vara enklare att skicka runt en tårta till gäster som sitter vid ett bord om de har en fot att greppa om. Har du dukat upp till en buffé tronar tårtan lite högre än de andra bakverken för att markera sin höga status som kunglighet på kaffebordet. Naturligtvis måste du och dina gäster ha något att skära upp tårtan med – nämligen en tårtspade. Tårtspadar används både för att skära och sedan lyfta över tårtbiten till ett fat. Vill du bli gift får biten inte ramla på sidan. Då kommer nämligen aldrig din drömprins- eller prinsessa att fria. Så var noga när du skär upp din tårta! För frasiga marängvarianter och mer svårskurna tårtor eller om du bara vill vara på den säkra sidan, kan du använda både en tårtkniv och en tårtspade. Är det inte dags att ställa till med en riktig tårtfest nu? Vi har snabba leveranser så du hinner få hem dina tårtfat innan du garnerat med den sista jordgubben.
Läs mer