Toga-fest

Planerar du en stor fest och har bestämt dig för att bjuda dina kompisar på ett togaparty? Vi kan bara gratulera – en togafest är festernas klassiker. Ja, det kan faktiskt inte bli mer klassiskt än så, ni ska ju bege er till klassisk tid, till antikens Rom. Låt gärna redan inbjudningskorten se ut som om de kommer från antiken. Välj ett typsnitt som ser lite antikt ut och bränn gärna pappret lite i kanterna. Det blir mycket effektfullt, men var försiktig så att du bara bränner pappret och inte dina fingrar. Rulla sedan ihop brevet och knyt ihop det med ett fint snöre. Antikens böcker kom nämligen i form av rullar, så det kommer bara att göra det ännu mer antiklikt.

Nu måste vi prata dekorationer! Vårt förslag är att du satsar på mycket vitt och guld. Du kan till exempel välja guldfärgade och vita ballonger. Det finns också vackra guldblad som passar perfekt att lägga på bordet som en vacker bordsdekoration. Visste du förresten att de gamla romarna låg till bords? De satt inte på stolar utan låg på sidan vid ett lägre bord, och så åt de med fingrarna eller med en sked. Tjänarna gick sedan runt med krus med vatten och handdukar så att romarna kunde tvätta händerna. Kan du arrangera så att ni kan ligga till bords blir det en kul detalj på togafesten. Pynta gärna också med vinrankor eller andra gröna blad. Låt dem hänga ner från taket och lägg några på festbordet tillsammans med guldbladen. På Partykungen finns många gröna blomstergirlanger att välja mellan.

Dekorationerna är viktiga på ett togaparty, men viktigast är ju så klart att du och alla dina gäster har togor på sig. Här på Partykungen finns massor av maskeraddräkter att välja mellan. De flesta består av en vit klänning eller särk, och sedan är de dekorerade med exempelvis en röd mantel eller några guldfärgade detaljer. Vi erbjuder togor till herr, dam och barn. Togor till dam har ofta ett bälte runt midjan. Komplettera gärna din toga med coola romerska sandaler med remmar som knyts runt benen. Du kan också välja att beställa till guldfärgade smycken, kanske ett armband eller en guldkrans att sätta runt huvudet. En kul aktivitet på kvällen kan vara att utse den bäst klädde romaren och belöna vinnaren med ett pris. Kanske ett krus med vin eller en klase vindruvor? Du kan också anordna ett gladiatorspel. Det ska ju så klart inte innefatta att slänga ner en gäst till lejonen som man faktiskt gjorde på romartiden. Försök att hitta på tävlingar som inte kräver dödsfall – det blir liksom trevligare så. Ett quiz är också alltid en rolig aktivitet. En fråga kan vara att gästerna ska översätta romerska siffror till våra vanliga siffror.

Är du redo för togafesten nu? Upptäck allt till togafesten hos Partykungen och beställ snabbt, billigt och enkelt online.
Läs mer