Tygservetter

Tygservetter är tillverkade i lite kraftigare tyg och är ett lika elegant som hållbart inslag vid middagen. Partykungen erbjuder tygservetter online för alla tillfällen då du vill duka extra fint. Du hittar servetter för alla stilar, i olika material och med olika utseende.

Enfärgade tygservetter kan både vara helt släta i strukturen eller vara vävda med en tydlig struktur. Ljusa och pastellfärgade passar lika bra på dopet, bröllopet och sommarfesten som till begravning eller kyrkkaffet. De är enkla att kombinera med dukningens övriga dekorationer och skänker en elegans till dukningen utan att kräva för mycket uppståndelse.

Ta tillvara på våra fyra årstider när du förbereder middagsbordet nästa gång. Följ blommornas, trädens och växternas färger och matcha med liknande nyanser på dina tygservetter. På våren och sommaren brukar vi komma ut ur våra hus och få lust till trädgårdsfest. Färgglada tygservetter som går ton i ton med spirande löv och utslagna blommor gör hela dukningen till en riktig färgexplosion. Att blanda färger på tygservetterna i din dukning gör ingenting. Det blir snarare ännu mer effektfullt om regnbågens alla nyanser får vara med. Till midsommar, studenten och nationaldagen används traditionellt gula och blå tygservetter som en blinkning till flaggan men du kan naturligtvis också använda helt andra somriga färger.

När hösten kommer myser vi inomhus och lagar mustiga grytor och planterar lila ljung. Tygservetter i djupa, rostiga färger gör middagsbordet både inbjudande och mysigt. Som gjort för att sitta uppe halva natten och prata, spela spel och kanske göra upp framtidsplaner.

Till kalas och högtider lägger vi ofta ner lite mer kärlek på själva dukningen och naturligtvis är inget bord komplett utan tygservetter. Allt behöver inte färgkoordineras utan tokighet och udda är bara kul! Det är det som sticker ut som fångar ögats intresse eller hur?

Slit och släng är ute, hållbarhet och miljötänk är hett. Därför kan inget vara mer rätt just nu än tygservetter. Från att mestadels ha använts på fina middagar där servetten läggs i knät och på sin höjd duttar ena mungipan efter maten, har den nu kommit in i vår vardag. Grattis säger vi till att få torka bort ketchupfläckar och mjölkmustasch med en tygservett. När middagen är avklarad slänger du bara in servetterna i tvättmaskinen och en stund senare är de rena och redo att användas igen. Återanvändning sparar inte bara på naturen utan också på din plånbok. Våra redan låga priser blir ännu lägre om du kan använda en produkt flera gånger. Genialt säger vi!

Självklart kan du nöja dig med att vika middagens tygservetter en gång på tvären så att de bildar en trekant. Men vill du verkligen imponera på gästerna och höra deras avundsjuka suckar gällande dina servettvikningsskills så avsätt lite tid att träna på en outstanding brytning. Det är både roligare och enklare än du tror!

Storleken på våra tygservetter varierar beroende på typ och tillverkare. Standard ligger vanligen runt 40 gånger 40 centimeter som uppvikta. Det betyder att förutom att tjäna som servetter kan de också användas som bordsunderlägg eller tabletter. Kombinera gärna mönstrade med enfärgade om du vill förstärka en viss färgdetalj. Att blanda gör det hela ännu mer maffigt.
Läs mer