vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
vit check Enkel och trygg betalning klarna logo
vit check Störst i Norden på partyprylar vit krona
vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
Hem
Teman Festteman Vikingafest

Vikingafest

Svinga en bägare med mjöd, segla ut på ett plundringståg, tillbe en asagud, prata lite fornnordiska, helstek en gris och stäm upp i allsång! Vad är det som händer? Jo, det är dags för en vikingafest.

Vikingarna levde för si så där tusen år sedan så det är alltså dags att åka långt tillbaka i tiden, men det är det värt för en vikingafest är en grymt kul fest. Här har vi samlat allt du kan behöva för att få till en lyckad vikingafest, från vikingakostymer till festdekorationer. Häng med så berättar vi mer!

Börja gärna med att välja en häftig maskeraddräkt. Vi erbjuder vikinginspirerade dräkter till dam, herr och barn. Du kan till exempel komma till festen som en mäktig vikingahövding med stort och långt skägg, en mantel med pälsdetaljer, ett stort bälte runt magen och coola benvärmare i päls. Det är förstås inte äkta päls, riktigt så vikingalika är vi inte. Du kan också komma klädd som en vikingadrottning, och vill du inte ha på dig en hel vikingakostym kan du istället välja bland många coola accessoarer. Sätt till exempel en vikingahjälm med två horn på huvudet, välj ut en passande mustasch, en fin mantel eller hitta en snygg peruk med långa flätor eller vildvuxet hår. Glöm inte heller bort att välja ut några leksaksvapen. Här finns bland annat svärd, sköldar och yxor. Ett vapen är liksom ett måste för en viking, hur ska vikingen annars klara sig på sina plundringståg till fjärran länder?

När det kommer till festdekorationer hittar du också ett brett utbud här som tar dig tillbaka till vikingatiden. Vad sägs till exempel om trätunnor eller några coola bägare? Här hittar du också snygga girlanger i jute som sprider en riktig vikingalik feststämning. Girlangen hänger du enkelt upp genom att knyta den mellan två krokar eller med hjälp av lite tejp. Är festen utomhus kan du enkelt knyta fast den mellan två träd. Duka gärna upp ett långbord med bänkar också. Det ser inbjudande ut och känns vikingainspirerat. Dekorera gärna med kottar och små grankvistar.

Maten då? Ja, du behöver inte bjuda på helstekt gris. Revbensspjäll och kycklingklubbor är ett mycket bra alternativ. Du kan också laga en värmande grönsakssoppa och servera brytbröd till. I bägarna bjuder du på vatten, mjöd, öl eller lingondricka. Till efterrätt kan du servera stekta äpplen och glass. Ja, vi vet att det inte fanns glass på vikingatiden, men det är ju så gott. Kanske kan du kalla glassen för Blåtands plundringsglass så att det känns lite mer vikingariktigt. När alla är mätta och belåtna och de som varit iväg på plundringståg kommit tillbaka kan det vara roligt att leka lekar. Yxkastning, dragkamp och hoppa säck är några förslag på utmanande vikingalekar. Nu är det dags för oss att sluta prata och för dig att börja kolla in alla våra produkter till vikingafesten. Välkommen att beställa snabbt, enkelt och prisvärt online!
Läs mer