Hem
Maskerad Hattar Vikingahjälmar

Vikingahjälmar

År 793 efter Kristus tog vikingarna, iklädda sina rustningar och vikingahjälmar, sina första seglatser genom Europa. På den tiden var de inte alls särskilt omtyckta, eftersom de roffade åt sig allt de tyckte sig ha rätt till även fast det inte tillhörde dem. Först på 1800-talet växte den mer romantiska synen på vikingarnas framfart fram. Det var då man började se charmen med dessa ihärdiga, mjöddrickande och ofta skäggiga farbröder som visste hur man skulle njuta av livets goda. Än idag är vikingar ett hett tema som passar för alla slags fester och maskerader. Så om du vill slå klackarna i taket och klä ut dig till en riktigt erfaren sjöfarare behöver du inte bara en läcker kostym, du behöver också en eller flera vikingahjälmar! Och dem kan du såklart hitta hos oss på Partykungen.

När vikingarna kom hem från sina resor där de plundrat både städer och byar ordnade de alltid en stor fest för att fira sina framgångar. Om du går i tankar om att själv ordna någon slags maskerad kanske du ska välja att bjuda in dina gäster till en riktig vikingafest där alla förväntas komma iklädda vikingahjälmar och snygga dräkter? Som värd behöver du såklart slå på stort själv – det är ju ändå du som ska ta hand om alla dina törstiga gäster så att de inte lämnar festen i förtid. Varför inte pryda ditt huvud med en riktigt tjusig vikingahjälm som har stora horn som vittnar om din egen storslagenhet?

Vikingahjälmar kan också vara passande att ha i barnens utklädningslåda. Det finns få saker som är så uppskattat som att få ta på sig en fin hjälm, ett låtsassvärd i handen och leka att man seglar på de stora haven ute på gården. Vi har också mer skämtsamma vikingahjälmar i vårt sortiment med tillhörande flätor, så att även den som vill stoltsera med ett vackert hårsvall kan hitta något som passar ens inre viking.

När du ska välja en av våra vikingahjälmar behöver du tänka på att den ska passa ihop med resten av den klädsel du tänkt ha när du ska använda den. En snäll viking passar bra i en lite mindre hjälm, medan en som går runt med storhetsvansinne också behöver en hjälm som speglar den personligheten. Vi har hjälmar i olika storlekar så att både barn och vuxna kan hitta en som passar storleken på huvudet. Flera av modellerna är i plast, vilket gör att de håller sig snygga länge och kan användas om och om igen. Vi har också modeller som är i mjukare material, vilket innebär att de tar väldigt lite plats i garderoben.

Vikingarna är och har alltid varit mytomspunna människor. Kanske är det också det som fascinerar så mycket gällande just dem! En viking är en modig, ofta rå, lite sarkastisk men innerst inne väldigt trevlig prick och hos oss hittar du alla vikingahjälmar du kan tänkas behöva för att hitta din egen inre viking! Beställ hem dina vikingaprylar idag, så lovar vi att du snart kommer stå med kruset i hand och skråla högt tillsammans med goda vänner!
Läs mer