vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
vit check Enkel och trygg betalning klarna logo
vit check Störst i Norden på partyprylar vit krona
vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo

60-Tals Kläder

På 60-talet gjorde ungdomen revolt och började synas i allt mer frisinnade, konstärliga och utmanande klädesplagg. Alla coola kids på stan var klädda i uppseendeväckande outfits med mycket hud och färgglada mönster! Många tog ett stort kliv bort från 40- och 50-talets återhållsamma inställning till mode och vågade istället experimentera. Vill du klä dig som en känd filmkaraktär, avslappnad hippie eller legendarisk musikartist från det förtjusande 60-talet? Här kan du hitta en dräkt som ger dig helt rätt look för temafesten!

En populär trend på 1960-talet var den abstrakta och feminina Mod-stilen som baserades på färgkontraster. Vi erbjuder en cool, Mod-inspirerad klänning med svart- och vitrutigt mönster som definitivt kommer ge dig många blickar på dansgolvet! Det finns dock en risk att gästerna misstar dig för att vara den ikoniska stjärnmodellen Twiggy, men det kanske ändå känns helt okej? Här finns även en ärmlös klänning i Mod-stil med ett härligt flower power-mönster för dig som vill vara festens solstråle. Om du istället vill festa som en bekymmerslös hippie erbjuder vi en mängd olika dräkter med fransar, härliga mönster och utsvängda byxor. Glöm inte bort att kolla på våra rekommenderade tillbehör för varje dräkt! Smycken med peacetecken, ett pannband i håret eller ett par stora glasögon kan ta din hippieoutfit till nästa nivå.

Vill du förvandlas till en av 60-talets största artister eller filmkaraktärer, eller varför inte en karaktär som du hittar på helt själv? Nu kan du se ut som att du rest med tidsmaskin från årtiondet då Hylands Hörna, Beatles och IKEA var det hetaste på tapeten. Välj bland excentriska kostymer med grälla färger, gulliga hippie-klänningar med intressanta mönster och dräkter som förvandlar dig till en discodrottning i New York 1969. Om du istället vill se ut som en känd filmstjärna kan du välja bland flera dräkter från 60-talets legendariska tv-serie Thunderbird. Känner du för att klä dig som eleganta Lady Penelope eller den nördiga Brains? För dig som är mer av en sångfågel än en filmfantast erbjuder vi utklädnader i sann Beatles-anda, men också 60-talsdräkter med rockiga Elvis Presley-vibbar.

60-talet var en minst sagt händelserik tidsepok. Det här var decenniet då lavalampan uppfanns av Edward Craven-Walkers, då Beatles gjorde succé med sitt första album och Ingvar Kamprad bestämde sig för att börja sälja möbler i ett varuhus i Småland. Många började även bli mer vågade i sitt sätt att uttrycka sig med kläder – de förut så blygsamma utstyrslarna ersattes med uttrycksfulla och mer utmanande klädesplagg som varken tog hänsyn till traditioner, normer eller samhällssystemet. Våra 60-talsdräkter ger dig en fulländad look från topp till tå när du är bjuden på halloweenfirande eller temafest. Sätt igång Beatles-spellistan på repeat, dra på dig dräkten och låt Pommac-drycken flöda!
Läs mer
73 träffar