Hem
Teman Länder Australien

Australien

En fest med tema Australien, landet down under, kan inte gå fel. Börja med att planera maten och drycken. Grilla något gott, det brukar alltid bli populärt, och bjud gärna på vegemite, en kräm som ofta används i det australiensiska köket. Vad gäller dryck så finns det massor av goda viner och ölsorter från Australien att välja mellan.

Nu kommer vi till det viktigaste, nämligen festdekorationerna. Här på Partykungen hittar du till exempel australiensiska flaggor och foto props med Australien-tema. Det höjer feststämningen rejält! Vi har även maskeraddräkter som passar perfekt till ett kalas med tema Australien.

Och till sist kan det ju vara bra att tänka ut lite trevliga samtalsämnen. Ni kan ju till exempel prata om att Canberra är landets huvudstad och inte Melbourne eller Sidney som många tror. Ni måste så klart prata om alla kängurur och koalabjörnar men kanske inte om alla giftiga djur som finns i Australien. Det kan nämligen dra ner feststämningen något. Och missa inte berget Mount Disappointment! Hur kan ett berg vara en sådan besvikelse att det fått ett sådant namn?
Läs mer