Fastelavn

Ska du också slå katten ur tunnan? Fastelavn är ett uråldrig tradition som grundar sig i en tro på att man kanske kunde slippa pesten om man slog ihjäl en katt. I dagens läge låter detta som någonting riktigt hemskt, men givetvis slår man inte katter med en pinne i dag, utan man slår på en tunna som symboliserar hur man gjorde förr i tiden. Istället för katter, ja då innehåller tunnan smarrigt godis och andra läckerheter. Numera tävlar man och det går lite fredligare till än förr. Den som slår botten ur tunnan först gräns till "fastlagsdrottning". Under fastlavn pyntar man även sina hem med fastelavnsris, björkgrenar som knutits ihop och pyntar lite ytterligare med urklippa figurer och andra härligheter som gör hemmet trevligare!

Är det din tur att fira fastelavn i år? Vi på Partykungen har tagit fasta på denna högtid och därför har vi valt att införskaffa oss allt som har med fastelavn att göra! Hos oss hittar du inte bara rediga tunnor i trä och passande pinnar, här hittar du också härligt godis med ursprung från alla möjliga länder runt om i världen som du kan fylla tunnan med, dekorationer för såväl inom- som utomhus i alla möjliga färger och mönster, belysning och sååå mycket mer. Man skulle nästan kunna säga att fastelavn inte blir av utan oss?

Under fastelavn 2024 skall man gärna klä ut sig, och det är väl ändå det roligaste med hela högtiden? Eftersom att vi har en låååång erfarenhet av just maskerad och dräkter så hittar du allt du kan tänka dig hos oss. Är du kanske ute efter att se ut som en söt liten prinsessa? Inga problem, här finns dräkter som gör att du ser ut som alla prinsessor som någonsin existerat. Vill du hellre klä ut dig till en pirat, en häxa eller ett djur kanske? Inga problem, oavsett vad du söker för typ av utklädnad så finns detta hos oss!

När du förberett tunnan, all inredning är uppsatt och klar så är det bara godiset som fattas? Om du är ute efter godis så hittar du inte bara en och två, utan hundratals godissorter. Godisar som är från Sverige eller godis från USA kanske? Då kan du kombinera flertalet sorter med godis från Danmark? Det behöver nödvändigtvis inte vara just godis heller, det kan också passa med chips, torkad frukt eller nötter? Det är givetvis upp till dig att bestämma, men bara för att förtydliga det hela så hittar du allt du kan tänkas fylla tunnan med hos oss på Partykungen!

När dekorationerna skall upp så är man gärna ute efter dekorationer som man gillar, eller hur? Sådana dekorationer kan ofta vara svåra att hitta, eller att saker och ting som man verkligen vill ha är slut, eller hur? Här har vi alla sorters dekorationer du bara kan drömma om, i alla olika färger, mönster och motiv. Är du kanske ute efter röda och vita färger? Inga problem, här finns rödvita girlanger, bordsdekorationer och takdekorationer. Vi har också serpentiner i olika färger och katter i papp du kan ställa i exempelvis fönstret! I vår fastlavn-kategori hittar du precis allt du någonsin kunnat tänka dig till fastlavn helt enkelt.

Tänk dig vad härligt det blir när tunnan eller tunnorna är klara, slagpinnarna ligger framme och redo att användas, du och barnen är utklädda och dekorationerna hänger och dinglar i hemmet och sprider glädje. Det är väl ändå det härligaste? Tänk, när du shoppar till fastelavn hittar du precis allt du behöver för ett lyckat firande, precis allt! Godiset att fylla tunnorna med... vi har! Tunnor och slagpinnar i trä... vi har! Dekorationer och utklädnader för både vuxna, tonåringar och barn... vi har! Men du, det kanske kan vara roligt att kombinera barnens och er egen utklädnad så att de matchar? Ni kan ju komma som ett gäng pirater, ett gäng prinsessor och prinsar eller ett gäng superhjältar? Oavsett vad och hur ni väljer er utklädnad så kommer det bli garanterat lyckat!

Oavsett vad du är ute efter, hos oss på Partykungen hittar du allt du någonsin kan tänka dig. Här finns inte bara trätunnor, träpinnar, fyllning och dekorationer, här finns också maskeraddräkter i mängder, för både vuxna och barn i alla åldrar. Kombinera fyllningen i tunnorna med godis från olika länder, dekorera med valfria färger och så mycket annat. Grannarna kommer garanterat bli avundsjuka när de ser alla härligheter ni fixat till fastlavn 2024, så pass avundsjuka att de kanske kommer och försöker sno ert godis? Vem vet, så håll ögonen öppna!

Välkommen in att fynda allt du behöver till fastelavn – snabbt, smidigt och enkelt!
Läs mer