Hem
Teman Högtider Fastelavn Fastelavn-Dräkter

Fastelavn-dräkter

Fastelavn, tiden man är ledig från skolan och jobbet, tiden man slår på en trätunna fylld med godis och andra härligheter, tiden hela familjen klär ut sig till vad man än behagar (för mesta del barnen) och tiden då man verkligen har en trevlig tid. Fastelavn är med andra ord en härlig tid som man verkligen inte vill gå miste om. När godiset är inhandlat, alla dekorationer för hemmet är på plats och tunnorna står redo, då är det bara utklädnaden som saknas, och det hittar du hos oss! Här på Partykungen hittar du inte bara en, två eller tre olika dräkter, här hittar du hundratals, om inte tusentals dräkter i olika utföranden, modeller, färger och storlekar för såväl bebisar som femtioplussare. Du och familjen har kanske bestämt er för att klä ut er till superhjältar, sagofigurer eller tv-kändisar? Det spelar helt enkelt ingen roll vad ni planerat, här hittar ni precis vad ni letar efter!

Till fastelavn älskar barnen att klä ut sig, men även vuxna gillar att klä ut sig. Det kan kanske vara roligt och barnen och deras vänner bestämmer sig för ett tema och väljer att klä ut sig till Superman, Spiderman och Batman. Sedan kan deras tre andra vänner kanske klä ut sig till jokern och andra skurkar från Marvel-ligan! Är det dock barn som kanske gillar Disney och alla dess prinsessor lite bättre? Då skulle det säkerligen vara superroligt och supergulligt att klä ut sig till prinsessor så som Ariel, Askungen och Rapunzel. Vi skulle vilja påstå att det helt enkelt inte spelar någon roll vem eller vad du klär ut dig till, här hittar du allt för såväl barn, tonåringar och vuxna, i alla olika motiv och utföranden.

Att klä ut sig har alltid varit en grej i Danmark, men det var under Fastelavn som alla (endast vuxna på den tiden) klädde ut sig för att bryta sociala koder, vilket gjorde att exempelvis en bonde kunde sitta tillsammans vid matbordet med en greve. Man använde helt enkelt utklädnaden för att kunna umgås som om det inte fanns några kast. Det går givetvis inte till såhär i dag, utan nu för tiden är det oftast barnen som klär ut sig, men vuxna kan också klä ut sig om de vill. Eftersom det är roligt att klä ut sig, så har detta levt vidare tills idag och nu är det mer av en rolig grej än någonting seriöst.

När du som förälder har fixat och donat, bakat fastlagsbullarna och dekorerat huset riktigt snyggt, fyllt tunnan med godsaker som choklad och karameller så är det i princip bara maskeraddräkter som fattas. Skulle det exempelvis inte vara superroligt att klä ut hela familjen som.. tja, en piratfamilj kanske? Själva utklädseln kanske inte spelar så stor roll för er vuxna, men barnen kommer utan tvivel uppskatta att ni också klär ut er. Ni kan ha en rolig kväll tillsammans i era snygga maskeraddräkter, ni kan baka och käka godistillsammans och bara ha det mysigt på kvällen då många av våra maskeraddräkter faktiskt är sköna att bära. Er familj kanske älskar Star Wars? Varför då inte klä ut er till ett gäng Stormtroopers, Darth Vader och prinsessan Leia? Man kan faktiskt klä ut sig till vad som helst, och det är det som gör det så himla härligt.

Hos oss på Partykungen, eller "Fastelavn-kungen" som vi också skulle vilja kalla oss hittar du dräkter till din nyfödde bebis, till morfar som är stel i benen och dräkter till barn i alla åldrar. Du hittar också tillbehör så som diadem och andra härligheter här. Dräkter för vuxna och "äldre barn" finns också, så försök inte att komma undan med: "-Det finns inga dräkter i min storlek" för det gör det! Här finns allt mellan himmel och jord, här finns läskiga maskeraddräkter som får en att hoppa upp i taket av rädsla när man tittar sig själv i spegeln, här finns dräkter som ger en sötchock och dräkter som bara är roliga och fula. För de nyfödda finns roliga djurdräkter och söta små prinsess- och prinsdräkter. För de lite äldre barnen finns mycket prinsess- och prinsdräkter, häxdräkter, superhjältedräkter och tillbehör som gör dig till en människoliknande katt. För de vuxna finns dräkter och tillbehör som får dig att se ut som Hulk Hogan, Harry Potter-dräkter och dräkter som till och med får dig att se ut som en vandrande avokado. Mycket sjuka dräkter finns för vuxna här hos oss, men mest söta och "småroliga" dräkter har vi till barnen. För fastelavn är ändå barnens högtid, inte sant?

Här har vi samlat våra mest populära maskeradkläder för båda vuxna och barn som vi tror skulle passa utmärkt till fastelavn. Vi lovar att du kommer hitta en dräkt som ditt barn vill klä ut dig till. Vi strävar alltid efter att ha stort utbud av maskeradkläder till de allra största högtiderna, och även fastelavn såklart! Du och ditt barn kan matcha varandra och klä ut er till kungligheter som kung och prins, eller kanske drottning och prinsessa? Eller kanske ska hela familjen klä ut sig till kungligheter? Det kommer tveklöst bli en succé på fastelavn-festen!
Om ditt barn hellre vill klä ut sig till något läskigt på fastelavn så är det bara att kolla i vårt utbud av maskeraddräkter för barn - vi har huuur mycket som helst inom kategorin läskigt! Vill ditt barn klä ut sig till ett spöke? Inga problem, det har vi. Kanske en vampyr eller till och med en zombie? Jajamen, det har vi också. Ett läskigt skelett då? Japp, vi har massor av skelettdräkter, zombiedräkter, spökdräkter, häxdräkter, djävulsdräkter... Ja, typ allt! Vi garanterar att ditt barn kommer hitta den maskeraddräkt hen önskar på fastelavn.

Så är du på jakt efter fastelavn-dräkter eller maskeradtillbehör inför fastelavn har du verkligen hittat rätt. Fastelavn är som sagt en riktigt festlig högtid för både stora och små, men kanske mest för de små! För du kommer väl själv ihåg som barn hur kul det var att få godis under speciella högtider? Det var bland det bästa som kunde hända!

Om du ska anordna en fastelavn-fest och letar efter... ja, allt möjligt till fastelavn helt enkelt så kommer du hitta allt du behöver hos oss! Förutom roliga, häftiga och coola fastelavn-dräkter för både vuxna och barn, hittar du dessutom tunnor och slagträn, godis att fylla tunnorna med och andra passande fastelavn-tillbehör.

Ska du på fastelavn-fest eller ska du själv fixa ett fastelavn-firande så hittar du allt du behöver hos Partykungen. Vi har allt från roliga till skrämmande fastelavndräkter, och även godis och småleksaker att fylla tunnorna med.
Läs mer