Glassbägare

Glass, glass i stora lass! Det är något som vi på Partykungen gillar och visst blir det ännu festligare om du serverar glassen i snygga glassbägare? Vi har glassbägare som inte kostar skjortan och passar vid alla tillfällen då man äter glass som exempelvis på barnkalaset, till fredagsmyset, på tisdagen efter träningen, på söndagen när du är extra trött eller bara alla andra dagar hela året om! För glass passar verkligen när som, oavsett om det är mitt i sommaren eller i smällkalla vintern. Skopa upp några kulor i en glassbägare och njut av att livet smakar lite godare.

Idag finns en uppsjö av olika varianter på glass ute i butikerna. Gräddglassälskaren som gillar krämig konsistens med synliga vaniljkorn, hälsofantasten som vill kunna njuta av livet men skippa sockret, veganen som säger nej tack till mjölk och ägg men ja tack till glass, eller den laktosintolerante som vill njuta av len, laktosfri glass. Precis som när det gäller smak och innehåll på glassarna vill du kunna variera serveringen genom att matcha med rätt typ av glassbägare. Det är väl bara att ta vilken skål som helst, tänker du. Nej, tänker vi. En vanlig djup tallrik är ofta alldeles för stor för en person, den är inte heller tillräckligt djup och är klumpig att hålla i om du vill äta i soffan. Dessutom är det mycket roligare att äta ur speciella glassbägare.

Vankas det barnkalas? Att servera glass på ett barnkalas är väl nästan lag men se till att glassen äts i tåliga glassbägare som inte går sönder om de åker i golvet. Det är nämligen lätt hänt och varken du eller barnet vill slå sönder finporslinet. Här passar mindre glassbägare fint, kanske i olika färger så att alla kan välja varsin favorit? Glassbägare i ett material som inte går sönder är också utmärkta att ta med på utflykten eller när det är dags för picknick. Så ta fram kylväskan, packa korgen med en filt och ge dig ut i naturen.

Vill du servera en riktigt god och festlig dessert men med en minimal arbetsinsats är det marängswiss du ska satsa på. Denna efterrätt är en riktig kameleont som passar lika bra på nyårsfesten som när du vill svänga ihop något snabbt en vardagskväll. Antingen gör du en stor sats och serververar hela härligheten i en större skål som du ställer mitt på bordet. Gästerna får sedan själva skopa upp så mycket glass de orkar äta i sina glassbägare. Är det bara du och din käresta är ett förslag att ni delar och äter ur samma glassbägare. Finns det något mysigare?

Glassrån är jättegott men brukar du orka äta upp all glass samt rån? Eller är det mer regel än undantag att du får slänga struten? Vi erkänner att det har hänt att vi fått slänga rånet då det är glassen som är huvudnumret. Sluta slänga mat och servera din glass i fina, roliga glassbägare nästa gång. Vi har snabba leveranser så bägarna hinner hem till dig innan glassen smälter!
Läs mer